јул 16, 2024
Valjevo

NOVU LISTU ŽELJA MOŽETE POPUNITI SUTRA! Poznato koliko je ostalo slobodnih mesta u školama

Podelite post:

Foto: Arhiv

Pomoćnik ministra za srednje obrazovanje i vaspitanje Miloš Blagojević izjavio je danas da 635 učenika neće biti upisano u prvom krugu i dodao da novu listu želja mogu popuniti sutra, kada će ući u raspodelu koja će biti objavljena 15. jula.

Takođe, od sutra kreće upis u srednje škole, a Blagojević ističe da je u ovom trenutku ostalo oko 16.000 slobodnih mesta, te da nema bojazni da će neko ostati neupisan.

– Učenici se sutra i prekosutra mogu upisati u školi podnošenjem papirne prijave ili elektronski putem, od sutra pa do 20. jula. U većini gradova su gimnazije popunjene i velika je konkurencija što se tiče i većih mesta. U toku dana biće objavljen pdf sa brojem slobodnih mesta – naveo je Blagojević.

 

Kada je reč o upisu za profile koje su u srednjem stručnom obarzovanju, Blagojević kaže da svi učenici u tom slučaju moraju obaviti lekarske preglede i zadovoljiti zdravstvene uslove koje su propisane za te profile.

– Potrebno je da zdravstveno budu sposobni i apelujem da što pre obave te preglede. Lekarski pregled može se evidentirati elektronski i isporučiti portalu Moja srednja škola, a ukoliko dođe do određenih problema, onda sa papirom treba da dođu u školu – poručio je Blagojević.

On je naveo podatak da je 86 odsto učenika upisalo školu po prve tri želje, a po prvoj želji više od 65 odsto.

Raspored učenika po obrazovnim profilima u srednjim školama objavljen je na portalu Moja srednja škola.

Oni koji ne iskoriste prednost elektronskog uvida, to mogu učiniti i u svojim matičnim osnovnim školama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X