фебруар 27, 2024
Valjevo

VUČIĆU DODELJENA SPECIJALNA NAGRADA MIŠIĆEVIH DANA! Predsednik Srbije dobio sablju vojvode Živojina Mišića!

Podelite post:

Foto: Mionica.rs

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeljena je specijalna nagrada Mišićevih dana – replika sablje vojvode Živojina Mišića.

Ovu unikatnu repliku, na otvaranju 26. Mišićevih dana, u Vučićevo ime primio je Dejan Savić, savetnik za kulturu u kabinetu predsednika Srbije. Nagradu je uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je istakao da je Mišić sinonim borbe za narod.

– Mišić je simbol požrtvovanja, hrabrosti, poštenja, posvećenosti i strategijske genijalnosti. Nijedna reč, nijedna stilska figura, nikakva retorička bravura nisu dovoljni da na pravi način odaju počast čoveku koji je ponikao u našem Struganiku i zlatnim slovima se upisao u anale svetske istorije. Posebna mi je čast što ove godine uručujemo poseban poklon predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću za njegove ekonomske pobede za Srbiju i njene građane, i očuvanje mira i stabilnosti – rekao je Janković i dodao da Mionica po uzoru na svog slavnog vojvodu mora nastaviti da radi u korist građana.

Naša je obaveza da sledimo njegovu filozofiju i borbu. Upravo to i činimo. Ne odustajemo od cilja da Mionicu napravimo boljim mestom za život i u tome uspevamo zahvaljujući podršci predsednika Vučića i Vlade Srbije – rekao je Janković.

Savetnik predsednika Srbije Dejan Savić se zahvalio na dobrodošlici i uručenom poklonu u ime predsednika Aleksandra Vučića.

– Prenosim vam pozdrave od našeg predsednika koji podjednako misli i na Mionicu, i na Vranje i na Suboticu. Na svako mesto u našoj Srbiji. Naša država korača krupnim koracima napred i svi to osećamo – rekao je Savić.

Predsednik mioničke opštine je na otvaranju ovogodišnjih „Mišićevih dana“ uručio i najveća opštinska priznanja „Zlatnu plaketu Vojvoda Živojin Mišić“ generalu – majoru Slađanu Stamenkoviću i potpukovniku Aleksandru Dumiću za zasluge u oblasti vojne nauke i doktrine.

Mišićevi dani traju do 24. jula.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portavaljevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X