јул 27, 2024
Valjevo

Vučić o formiranju nove vlade: Očekujem da nova vlada bude formirana sredinom avgusta

Podelite post:

Foto:printscreen/tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je tokom obilaska spajanja mosta preko Save da očekuje da nova vlada bude formirana sredinom avgusta.

Upitan da prokomentariše izjavu američkog ambasadora u Srbiji Kristofera Hila da očekuje prozapadnu vladu Srbije, Vučić kaže da on nije tu da ispinjava ničije želje.

„Nisam ja taj koji ispunjava želje, narod i građani su ti koji su izabrali, a izabrali su srpsku vladu koja će da vodi brigu o svojim interesima. Drago mi je što je rekao da se neće mešati u izbor ministara, nije ni na prethodnim, a nekada ranije“– rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, vlada Srbije biće skrojena po meri naroda onako kako su građani dali poverenje.

– SAD su velika sila i mi pokazujemo poštovanje prema nima, ali se rukovodimo našim interesima. Srbija jeste i biće na evropskom putu i taj put će da nastavi – rekao je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o napadima iz Hrvatske i skandaloznim pozivima na njegovo hapšenje.

– Što se toga tiče, ja sam se ponudio bio dobrovoljno sam da uđem, šta je bio problem? Mogu da vas pitam, šta mislite zašto su sramne priče iz Petrinje puštali u javnost? Mislili su da će da me uplaše, da ne idemo u Jasenovac. Zamislite šta bi bilo u EU da mi izmislimo za Plenkovića da je ovde tukao zarobljenike. Oni su celu akciju osmislili, misleći da će moći da proizvedu efekat kod mene da me uplaše i da ne tražim odlazak u Jasenovac – rekao je predsednik.

Podvukao je da njegov posao nije da se dodvorava nikome.

– U Hrvatskoj mi je važan Jasenovac, Jadovno, Smiljane, kad su Teslu proglasili za Hrvata iako nikakve veze nema. Da ne pričam o tome šta su sa porodicom Tesla uradili. Što se mene tiče, hapšenje je ok, ali da me ućutkaju neće i kad govorim o antinacističkom opredeljenju Srbije, branićemo ga i štititi po svaku cenu. Mnogo stotina hiljada Srba je izginulo od nacizma i fašizma, i nemačkog i italijanskog, ali pre svega ustaškog. Od toga neću da odustanem, ako je hapšenje deo toga, ja takođe nemam nikakav problem, tradicija bi se nastavila porodična Vučića, što bi moja generacija bila izuzeta. Kad su ono što je otac gradio spalili, oca mu ubili, hapšenje mu dođe kao da uzmete sladoled pa šetate negde, ništa posebno – rekao je Vučić.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X