март 28, 2024
Valjevo

Poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače

Podelite post:

Republički zavod za statistiku uputio je javni poziv svim zainteresovanim građanima da se prijave za posao popisivača u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022, koji se sprovodi u periodu od 1. do 31. oktobra 2022. godine.

Popisivači imaju obavezu da pre početka popisivanja prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju Popisa, rad u aplikaciji za prikupljanje podataka i da obiđu teren sa instruktorom.
Od 1. do 31. oktobra dužni su da popišu sve jedinice popisa (lica, domaćinstva i stanova), na teritoriji koja im je dodeljena, koristeći laptop za unos podataka u elektronske upitnike.
Kandidati se mogu prijaviti za rad samo na teritoriji opštine/grada u kojem imaju prijavljeno prebivalište ili boravište.

Period angažovanja popisivača je od 23. septembra do 31. oktobra 2022. godine.
Kandidati se prijavljuju isključivo popunjavanjem elektronske prijave, koja je aktivna od 22. jula do 5. avgusta 2022. godine (do 20.00 časova).
Građani se mogu detaljanije informisati i popuniti elektornsku prijavu na veb sajtovima Zavoda za statistiku (stat.gov.rs) i (popis2022.stat.gov.rs).

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X