мај 2, 2024
Valjevo

MOSKVA SNAŽNO STALA UZ SRBIJU! U toku je osveta Zapada jer Beograd nije uveo sankcije Rusiji!

Podelite post:

Foto:Reuters/Fotoilustracija

Ako bude potrebno, Rusija može da isporuči naoružanje Srbiji ako se Beograd obrati Rusiji za pomoć, rekao je Vladimir Džabarov, prvi zamenik predsednika Međunarodnog komiteta Saveta Federacije.

Pomoć može biti, i ako je potrebno u nabavci oružja, ako nam se Srbi obrate, rekao je političar u eteru TV kanala „Rusija 24“, komentarišući zaoštravanje situacije u odnosima Beograda i Prištine.

On je istakao da su Srbi uvek podržavali braću Ruse.

– Nadam se da će zemlja to podržati ako naše rukovodstvo odluči da pruži svu moguću pomoć Srbiji, čak i ako je neophodno snabdevanje nekom vrstom naoružanja – rekao je Džabarov.

Istovremeno je izrazio nadu da „stvari neće doći do toga“.

Zaoštravanje situacije oko Srbije je, smatra Džabarov, želja Zapada da se osveti predsedniku zemlje Aleksandru Vučiću „zbog njegovog oštrog stava o nesvrstavanju u vezi antiruskih sankcija“.

Osim toga, ovo je „pokušaj da nas uvuku u sukob kako bi nas oslabili“, naglasio je Džabarov.

Istovremeno, Oleg Morozov, poslanik Državne dume iz Jedinstvene Rusije, ističe da je kriza u samoproglašenoj republici Kosovo način da se Srbija kazni, kao i da je moguć je vojni sukob uz učešće mirovnih snaga NATO.

On je za dodao da će sve zemlje koje nisu podržale stav SAD-a u vezi sa događajima u Ukrajini uskoro dobiti „crnu oznaku“,prenose RIA Novosti.

– Prirodno je da je napetost upravo sada nastala… Sve zemlje koje se nisu pridružile američkim redovima zbog događaja u Ukrajini dobiće crnu oznaku u bliskoj budućnosti – smatra Morozov.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X