јул 17, 2024
Valjevo

Finalni meč-Budućnost Krušika i Radničkog (2011. godište)

Podelite post:

Valjevska fudbalska akademija, kao dvogodišnji projekat Budućnost Krušika i škole fudbala Tešnjar, organizovala je proteklog vikenda turnir na kojem se predstavilo ukupno 55 ekipa u šest uzrasnih kategorija. Na stadionu “Krušik” tokom dva dana okupili su se dečaci rođeni od 2010. do 2015. godine, a pored lokalnih škola fudbala domaćini su ugostili i predstavnike Crvene zvezde, Partizana, Rada, Čukaričkog, kragujevačkog Radničkog, ali i okolnih kolektiva.

Dva pehara za osvojeno prvo mesto pripala su valjevskom Radničkom. Dečaci iz škole fudbala sa Petog puka najpre su prvog dana u konkurenciji mališana rođenih 2014. godine u finalu posle penala savladali domaćina, da bi i dan kasnije u 2011. godištu u poslednjem meču bili bolji od  Budućnost Krušika sa 3:0.

Sigurno najbolji meč turnira viđen je drugog dana u konkurenciji dečaka rođenih 2013. godine, iako je Tešnjar VFA imao dva gola prednosti do finiša Čukarički je uspeo najpre da dođe do izjednačenja (2:2), a zatim i slavi u maratonskoj penal seriji. Crno bele bebe iz Partizana bile su najbolje u 2010. godištu, dok su dečaci iz šabačkog Sanrajsa u finalu 2012. godišta pobedili valjevski RB.

Drugog dana pored Čukaričkog i Radničkog u konkurenciji najmlađih dečaka rođenih 2015. godine Crvena zvezda je u poslednjem meču nakon uzbuđenja bila uspešnija od Sportinga iz Vranića posle penala.

I ovaj turnir obeležile su brojne zanimljivosti po kojima je škola fudbal Tešnjar postala prepoznatljiva, počev od interesantnog svečanog otvaranja, ali i specifičnih melodija koje su se čule prilikom postizanja golova i tokom dodele medalja učesnicima. Uglavnom, sa jednog od dva najpoznatija valjevska stadiona poslata je lepa slika događaja za koji se nadamo da će postati tradicionalan.

U sklopu turnira domaćin odnosno Valjevska fudbalska akademija, predstavila je i najmlađe članove kluba rođene 2016. i 2017. godine. Svi oni su po završetku revijalnog susreta dobili medalje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X