јул 14, 2024
Valjevo

Mihailo Branković osvojio je srebrnu medalju na turniru u tenisu na Sportskim igarama mladih

Podelite post:

Foto: igremaladih.co.rs

U Splitu je svečano zatvorena 26. sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Tokom prethodnih meseci gotovo 250 000 dečaka i devojčica učestvovalo je na više stotina turnira u sve tri zemlje učesnice Igara – Srbiji, Hrvatskoj i Bosni Hercegovini.

Tradicionalno, Split je bio domaćin najboljim SIMOVCIMA, koji su se prethodnih pet dana takmičili u 10 sportskih disciplina. U Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih kažu da su ponosni na sportske rezultate koje su postigla deca iz Srbije, ali da je još veći uspeh što su deca i ovoga puta pokazala ono najvrednije – fair play, toleranciju, poštovanje protivnika i što su shvatila misiju Igara – spajanje dece regiona, tako da su slobodno vreme provodili družeći se vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Pored novih prijateljstava i nezaboravnih uspomena, SIMOVCI u Srbiju donose i medalje. Među onima koji su se popeli na pobedničko postolje je i Mihailo Branković iz Valjeva koji je na turniru u tenisu osvojio srebrnu medalju.

Mlada ambasadorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Mina Kapor, pobednica turnira u tenisu, izjavila je:

– Drago mi je što sam i ove godine u bila u Splitu i što sam opravdala prošlogodišnji uspeh i osvojila zlatnu medalju. Bilo mi je jako lepo, organizacija je bila odlična, sjajno smo se družili i uživali na plažama koje su prelepe. Imam i nove drugarice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Nadam se da ću i sa njima ostati u kontaktu, kao sa devojkama koje sam upoznala prošle godine. Volela bih da se i  sledeće godine vidimo u Splitu.

Svoje utiske prenela je i Maša Bojat iz ekipe „Alo Požega“ koja je osvojila zlatnu medalju u basketu 3 puta 3:

– Presrećne smo što smo bile deo Međunarodne završnice, Split je predivan, uživale smo u svakom trenutku. Drago mi je što smo pokazale da iako smo bile na terenu rivali, već kad su se utakmice završile, pravile smo planove sa devojkama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske kako ćemo provesti poslednji dan u Splitu. Nadam se da ćemo uspeti i sledeće godine da dođemo, a ono što je sigurno odavde nosimo najlepše uspomene koje ćemo pamtiti celog života.

Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović izjavila je:

– Zajedno kao jedan tim uspeli smo da pokažemo da deca najlakše nalaze zajednički jezik. Prezadovoljni smo kad pogledamosve ono što smo uradili tokom sezone koja je iza nas i evo na najlepši način smo je završili ovde u Splitu gde su dominirali fair play i prijateljstvo. Čestitam svoj deci na postignutim uspesima. Deci Srbije veliko hvala što su sve nas iz tima Srbije, svojim ponašanjem i uspesima učinili ponosnim. Veliku zahvalnost što ova najlepša sportska priča traje i što je za decu sve besplatno dugujemo našim sponzorima i gradovima prijateljima Igara.

Osnivač i predsednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić i ovoga puta je istakao da su mu kada dođe završnica osećanja pomešana:

– Žao mi je što smo stigli do kraja sezone, a opet sam srećan i ponosan na ono što Sportske igre mladih rade za decu iz sve tri zemlje. Puno mi je srce kad u razgovoru sa njima čujem da su stekli nove prijatelje, da žele ponovo doći u Split. Zato, kraj ove sezone za sve nas u timu znači da odmah moramo krenuti sa pripremom sledeće i da uz podršku Vlada sve tri zemlje i naših sponzora, deci regiona i dalje pružimo mogućnost da se druže, bave sportom i šire toleranciju i fair play.

Svečanom zatvaranju Igara prisustvovali su i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, pomoćnik gradonačelnika Čačka Miroslav Petković, zamenik gradonačelnika Čačka Miloš Stevanić, većnica grada Niša Marija Randjelović i pomoćnik predsednika opštine Arilje Nebojša Kaljević.

Program svečanog zatvaranja održan je na splitskoj Rivi. Poklon svim SIMOVCIMA bio je koncert Luke Nižetića.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X