март 28, 2024
Valjevo

Intervju sa Aleksom Todorovićem – Boljim pristupom ka bodovim

Podelite post:

Foto: Andrej Ranković

Iako se očekivalo da bi fudbaleri Budućnost Krušika na gostovanju u Arilju mogli nadoknaditi izgubljeno protiv Rađevca već na startu pogodak domaćih nagovestio je dalji tok susreta. Na kraju, poraz od čak 4:0 poprilično brine naročito ako se zna i da je protivnik na osnovu svega viđenog, bio znatno bolji.

Zbog toga je duel koji sledi sa Mladim radnikom prvog dana vikenda izuzetno važan, jer bi novi neuspeh već nakon tri runde doneo nove probleme povratniku na srpskoligaški “Zapad”. Igrač od kojeg se sigurno mnogo očekuje je Aleksa Todorović, standardni vezista koji se našao u startnoj postavi u prva dva prvenstvena duela.

– Iskreno, nakon niza dobrih rezultata u pripremnom periodu ušli smo opuštenije u uvodne dve utakmice. To nas je skupo koštalo, ali smo svesni situacije u kojoj se nalazimo. Ove sedmice smo razgovarali, rekli jedni drugima šta mislimo o igri koja je obeležila prva dva i očekujem da ispravimo evidentne greške. Protiv Mladog radnika tri boda su nam neophodna, jer će u tom slučaju i atmosfera u klubi i među navijačima biti bolja – počeo je priču Kragujevčanin koji će 6. septembra napuniti 26 godina.

Todorović je jedan od poslednjih igrača koji je stigao u ekipu Željka Kovačevića. Već na susretu protiv zonaša Strmova pokazao je kvalitet u ofanzivnom delu, dok je i u poslednjem kontrolnom susretu protiv lazarevačkog Borca uspeo da se u kontranapadu upiše u listu strelaca.

– Za sada imam samo pohvale o Valjevu kao gradu u kojem su me saigrači prihvatili na pravi način. Uslovi za rad su odlični i zaista nemam zamerke. Mislim da je rang u kojem igramo izuzetno kvalitetan, ekipe su izjednačene i evidentno je da je zapadna grupa ispred ostalih kada je u pitanju ovaj rang klupskog fudbala. Recimo Polet iz Ljubića je po meni iznenađenje, novi su u ligi i dva puta slavili, naravno Borac iz Čačak takođe pored njih. Verujem da ćemo im se po bodovnom saldu brzo pridružiti.

Nakon mlađih selekcija kragujevačkog Radničkog brzonogi fudbaler karijeru je gradio u Jagodini i Šumadiji, da bi nakon nastupa u Prvoj ligi Srbije dve godine proveo u Danskoj. U ekipu Budućnost Krušika stigao je iz Sušice, koja je posle prvog kola odustala od takmičenja u ovom rangu.

– Naravno da je želja svakog srpskog fudbalera da karijeru gradi i u inostranstvu, u pomenutoj skandinavskoj zemlji za dve godine stekao sam mnogo prijatelja i ne bih imao ništa protiv da se ponovo vratim u Dansku. No, pre toga fokusiran sam na obaveze u valjevskom sastavu i iskušenja koja nas čekaju u ovoj sezoni – završio je Todorović.

Iako će se u subotu u 16 časova i 30 minuta na stadionu “Park Pećina” u gostujućem dresu pojaviti i Miroslav Stanić, bivši igrač Budućnost Krušika kojeg su lokalni ljubitelji fudbala dobro upamtili Todorović se nada boljem pristupu, borbi i na kraju najboljem. A to su tri boda, jer drugog izbora Valjevci već sada nemaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X