25 септембра, 2023
Valjevo

Prijem za Đokića i Sevića

Podelite post:

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je, povodom osvajanja bronzane medalje na nedavno održanom Evropskom prvenstvu za mlade košarkaše do 18 godina u Turskoj, primio selektora mlade reprezentacije Vladimira Đokića i kondicionog trenera Aleksandra Sevića i čestitao im na uspehu koji su postigli.

Naš sugrađanin Vladimir Đokić se već istakao u košarkaškim vodama, jer je godinama uspešan trener mladim selekcijama. Sada mu se, kao njegov pomoćnik pridružio i Valjevac Aleksadar Sević.
Gradonačelnik Gojković je izrazio nadu da će ovi prijemi uspešnih valjevskih košarkaša i trenera postati praksa, jer rezultati u poslednje vreme ukazuju da za srpsku i valjevsku košarku nema zime.

To potvrđuju odlične partije seniorske reprezentacije, čiji je doskorašnji kapiten bio Valjevac Miloš Teodosić i koje se upravo igraju u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Srpska košarkaška budućnost je svetla, a tome doprinose Valjevci i kao treneri i kao igrači.

Prvo je veliki uspeh ostvario Aleksa Kovačević, kao kapiten reprezentacije Srbije do 20 godina, kada je osvojio zlato na Evropskom prvenstvu B divizije, koje je nedavno održano u Gruziji.

Budućnost srpske košarke predvode i valjevski treneri Vladimir Đokić i Aleksandar Sević, koji su sa reprezentacijom nedavno u Turskoj osvojili treće mesto na Evopskom prvenstvu za mlade do 18 godina.

Ohrabruje činjenica da su ovi Valjevci na čelu čitave jedne generacije igrača i trenera, koja će sasvim sigurno, biti okosnica srpske, ali i evropske, a nadamo se i NBA košarke! Ta generacija sada stasava u valjevskim košarkaškim klubovima i na sportskim terenima Valjeva, poput Studenta, Pećine, Pete škole, a verujemo u bliskoj budućnosti i nove hale sportova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X