јун 20, 2024
Valjevo

Koncerti podrške – Međunarodni Dan čistog vazduha

Podelite post:

Sedmog septembra, sa početkom u 12 časova, u naselju Milorada Pavlovića pokraj stadiona ZSK-a, Udruženje iRevolucija u okviru programa GrađaniImajuMoć organizuje obeležavanje Međunarodnog Dana čistog vazduha uz kvalitetan muzički program i druženje u borovoj šumi.

 

Cilj ove manifestacije je da ukaže na problem u vezi sa lošim kvalitetom vazduha koji građani Valjeva trpe, prosečno 6 meseci godišnje.

Prva naselja na udaru su ona koja se nalaze tik uz kompaniju Krušik: naselje Milorada Pavlovića, naselje Milivoja Bjelice, Zbratimljenih gradovi, Kolubara 2, Novo Naselje i druga. HK Krušik dnevno prosečno utroši između 3-5 tona sirove Kolubare i tri tone mazuta, što ga svrstava u najvećeg pojedinačnog zagađivača.

Ukoliko bi HK Krušik rekonstruisao ceo termoenergetski sistem, promena energenta bi uslovila da se dnevna prosečna koncentracija zagađujućih materija spusti u rasponu između 20 i 25%.

U međuvremenu, dok se to ne dogodi, organizacija iRevolucija pripremila je muzički program kao gest podrške svim građanima Valjeva, sa fokusom na najugroženije, one koji žive u pomenutim naseljima.

Satnica programa: 

12-18 časova – Druženje uz kotlić;

18 h – Zvanično otvaranje događaja;

18-18:30 h – Govori podrške: Teša Dragoljub, Milenko Jovanović, Nikola Krstić i Ivan Teofilović;

18:35 h – Soul Touch i Radmila Ostojić;

19:45 h – Daddy & Wedding party;

21:10 h – Samostalni Referenti;

23:00 h – 23:59 – Sakupljamo otpad;

ULAZ SE PLAĆA OSMEHOM

1 IREVOLUCIJA UDRUŽENJE – Vladike Nikolaja 54, 14000 Valjevo, mail: office@irevolucija.net žr: 160-423729-74| PIB: 108844224 | MB: 28163797

irevolucija.net [MEĐUNARODNI DAN ČISTOG VAZDUHA – KONCERTI PODRŠKE]

Pozivamo sve građanke i građane Valjeva da nam se pridruže sedmog septembra uz kvalitetnu muziku kakva nedostaje našem gradu i podrže našu akciju dolaskom u borovu šumu stadiona ZSK-a. Obećavamo dobar provod

Ukoliko građani žele da se priključe druženju uz kotlić, imate svoj i želite da budete kuvar kojim ćemo se ponosno predstaviti pred gostima koji dolaze iz Srbije, molimo vas da svoj kotlić kao i poziciju odaberete najkasnije do 13 h, 07. septembra, u borovoj šumi, bez upotrebe drveta kao energenta. Kotlići će funkcionisati uz upotrebu gasa iz plinskih boca.

U decembru 2019. godine, na 74. sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija odlučeno je da 7. Septembra postane Međunarodni Dan čistog vazduha. Za prvo obeležavanje ovog ekološkog praznika zadužena je Svetska zdravstvena organizacija i Program Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UNEP), kao i globalna Koalicija za klimatske promene i čist vazduh (CCAC) pod parolom „Čist vazduh za plavo nebo“.

Vidimo se!

“ Udruženje iRevolucija „

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X