28 маја, 2023
Valjevo

U Mionici 300 novih radnih mesta u naredne tri godine

Podelite post:

Foto: mionica.rs

Generalni direktor nemačke kompanije „Auto-kabel“ Markus Bolz razgovarao je juče u Mionici sa predsednikom opštine Bobanom Jankovićem o proširenju proizvodnje i lokacijama za gradnju novog pogona. Prema Bolzovim rečima „Auto-kabel“, koji trenutno zapošljava 300 radnika, otvoriće u naredne tri godine još 300 radnih mesta.

“ Otvaranje novih radnih mesta je jedan od najvažnijih prioriteta za Republiku Srbiju i za našu opština. Plan Autokabela da poveća proizvodnju i broj zaposlenih predstavlja odličnu vest za Mioničane. Proširenje ove fabrike dodatno će povećati zaposlenost, prihode Mioničana, ali i prihod lokalne samouprave od poreza na zarade i na imovinu. Od nekadašnje napuštene hladnjače, zahvaljujući odličnoj saradnji sa Auto-kabelom uspeli smo da napravimo fabriku gde ljudi zarađuju za život. Namera kompanije da i dalje ulaže u Mionicu potvrđuje činjenicu da je Mionica postala opština sa povoljnim poslovnim okruženjem i dobrom infrastrukturom – rekao je Janković.
Auto-Кabel bavi se proizvodnjom elektroprovodnika za potrebe auto-industrije, a u Srbiji posluje od januara 2019. godine.

Pored pogona u Mionici posluju i u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Кini i Nemačkoj.

Nezaposlenost na teritoriji opštine Mionica je u stalnom padu, dok broj zaposlenih od 2010. godine značajno povećan. Najveći skok registrovanog broja zaposlenih zabeležen je u periodu od 2016. do 2018. godine kada je broj zaposlenih povećan za skoro 800 lica (sa 2.658 zaposlenih na 3.421 zaposleno lice).“

Auto-Kabel bavi se proizvodnjom elektroprovodnika za potrebe auto-industrije, a u Srbiji posluje od januara 2019. godine.

Pored pogona u Mionici posluju i u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Kini i Nemačkoj.

Nezaposlenost na teritoriji opštine Mionica je u stalnom padu, dok broj zaposlenih od 2010. godine značajno povećan. Najveći skok registrovanog broja zaposlenih zabeležen je u periodu od 2016. do 2018. godine kada je broj zaposlenih povećan za skoro 800 lica (sa 2.658 zaposlenih na 3.421 zaposleno lice).

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X