април 24, 2024
Valjevo

Benzin jeftiniji za tri dinara, cena evrodizela nepromenjena

Podelite post:

Foto: Arhiv

Na benzinskim pumpama u Srbiji bezolovni benzin BMB 95 u narednih sedam dana biće 177 dinara što je za tri dinara jeftinije u odnosu na prethodno usklađivanje, dok je cena evrodizela ostala nepromenjena 217,5 dinara, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Maloprodajni objekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava dužni su da utvrđene cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Vlada Srbije je prvi put ograničila cene 10. februara, od kada je Uredba na mesec dana produžavana i više puta menjana. Prilikom prvog saopštavanja kontrolisanih cena evrodizel je bio 179, a bezolovni 171 dinar po litru.

Najviša cena na našem tržištu zabeležena je 1. jula kada je evrodizel bio 218, a benzin 205 dinara.

Veleprodajne cene evrodizela i evropremijuma BMB 95 obračunava Ministarstvo rudarstva i energetike svakog petka i najkasnije do 13 časova ga dostavlja Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija koje utvrđuje najviše maloprodajne cene.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X