април 14, 2024
Valjevo

Biciklistički klub Sputnjik uz podršku grada Valjeva organizovao sedmi MTB Kup Srbije

Podelite post:

Biciklistički klub Sputnjik uz podršku grada Valjeva, proteklog vikenda sa Biciklističkim savezom Srbije organizovao je sedmi MTB Kup Srbije, koji je održan na teškoj stazi u blizini porte crkve Svetog Luke u Babinoj Luci.

Uz odobrenje i arhijerejski blagoslov našeg episkopa Valjevskog G Isihija, za dobru organizaciju ovog takmičenja na kojem je nastupilo oko 150 takmičara iz cele zemlje, veliki doprinos dali su članovi zavičajnog udruženja Hadži Ruvim i Udruženje slepih i slabovidih Valjeva, kao i Crkvena opština Brankovina.

Svi učesnici su pohvalili visoki kvalitet održanog takmičenja na kružnoj šumsko-livadskoj stazi, a od domaćina je uložen veliki trud što su naročito dobro podržale i pomogle sve prateće komunalne službe i organi grada Valjeva, kao i pripadnici valjevskog MUP-a, lekarska ekipa Doma zdravlja Valjevo, kao i brojni prijatelji i sponzori koji su podržali ovu manifestaciju.

Članovi BK Sputnjik su nastavili sa sportskim uspesima i na ovom Kupu. Ovom prilikom osvojen je ponovo dvocifreni broj medalja za naš grad. Najbolji pojedinačni rezultat ostvario je Vukmir Filip koji je ubedljivo trijumfovao u konkurenciji mlađih poletaraca, a osvajanje trećeg mesta u istoj trci od strane Save Starčevića doprinelo je pobedi BK Sputnjik u ekipnom plasmanu.

Stefan Simović, prema nezvaničnim rezultatima, bio je četvrti, a Pavle Tošić u sredini grupe. Ekipnu pobedu ostvarile su poletarke Natalija Kulinčević i Natalija Tošić koje su osvojile pojedinačno srebrnu i bronzanu medalju.

Mlađa poletarka Đurđa Nedeljković i mlađa kadetkinja Mila Starčević bile su druge u svojim trkama, a poletarci su došli do ekipne bronze dobrom vožnjom cele ekipe među kojima je Lazar Angelovski osvojio četvrto mesto, a Marko Ćesarević i Aleksa Nedeljković i pored padova, bili su plasirani oko 10-og mesta. Nova zlata za BK Sputnjik donele su obe kadetske ekipe: i u muškoj i u ženskoj kategoriji.

Od drugog do četvrtog mesta plasirali su se sledećim redosledom: Stefan Davidov, Igor Davidov i Bogdan Angelovski, dok je kod devojaka državna prvakinja Nikolija Kulinčević imala peh da pokida lanac, ali je borbeno prešla stazu gurajući bicikl i da osvoji bronzanu medalju dok je Marija Ćesarević bila za jedno mesto iza nje. Mlađi kadeti Đorđe Pavić i Dimitrije Jezdić sve više napreduju i ostvaruju sve bolje rezultate, sada su izborili plasmane u sredini grupe i prema nezvaničnim rezultatima, osvojili ekipno treće mesto.

Što se u ovim uspesima biciklista Sputnjika jasno prepoznaje rezultat dobrog i upornog rada sa trenerima, ali još važnije upravo je podrška roditelja i ostalih članova porodica mladih sportista što je sve dalo uspeh, ali i pozitivan smisao radu u biciklizmu, dok brojnost članova kluba najbolje govori o svemu, to je za svaku pohvalu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X