Monday, Oct 3, 2022
HomeSportBiciklistički klub Sputnjik uz podršku grada Valjeva organizovao sedmi MTB Kup Srbije

Biciklistički klub Sputnjik uz podršku grada Valjeva organizovao sedmi MTB Kup Srbije

 

 

 

 

Biciklistički klub Sputnjik uz podršku grada Valjeva, proteklog vikenda sa Biciklističkim savezom Srbije organizovao je sedmi MTB Kup Srbije, koji je održan na teškoj stazi u blizini porte crkve Svetog Luke u Babinoj Luci.

Uz odobrenje i arhijerejski blagoslov našeg episkopa Valjevskog G Isihija, za dobru organizaciju ovog takmičenja na kojem je nastupilo oko 150 takmičara iz cele zemlje, veliki doprinos dali su članovi zavičajnog udruženja Hadži Ruvim i Udruženje slepih i slabovidih Valjeva, kao i Crkvena opština Brankovina.

Svi učesnici su pohvalili visoki kvalitet održanog takmičenja na kružnoj šumsko-livadskoj stazi, a od domaćina je uložen veliki trud što su naročito dobro podržale i pomogle sve prateće komunalne službe i organi grada Valjeva, kao i pripadnici valjevskog MUP-a, lekarska ekipa Doma zdravlja Valjevo, kao i brojni prijatelji i sponzori koji su podržali ovu manifestaciju.

Članovi BK Sputnjik su nastavili sa sportskim uspesima i na ovom Kupu. Ovom prilikom osvojen je ponovo dvocifreni broj medalja za naš grad. Najbolji pojedinačni rezultat ostvario je Vukmir Filip koji je ubedljivo trijumfovao u konkurenciji mlađih poletaraca, a osvajanje trećeg mesta u istoj trci od strane Save Starčevića doprinelo je pobedi BK Sputnjik u ekipnom plasmanu.

Stefan Simović, prema nezvaničnim rezultatima, bio je četvrti, a Pavle Tošić u sredini grupe. Ekipnu pobedu ostvarile su poletarke Natalija Kulinčević i Natalija Tošić koje su osvojile pojedinačno srebrnu i bronzanu medalju.

Mlađa poletarka Đurđa Nedeljković i mlađa kadetkinja Mila Starčević bile su druge u svojim trkama, a poletarci su došli do ekipne bronze dobrom vožnjom cele ekipe među kojima je Lazar Angelovski osvojio četvrto mesto, a Marko Ćesarević i Aleksa Nedeljković i pored padova, bili su plasirani oko 10-og mesta. Nova zlata za BK Sputnjik donele su obe kadetske ekipe: i u muškoj i u ženskoj kategoriji.

Od drugog do četvrtog mesta plasirali su se sledećim redosledom: Stefan Davidov, Igor Davidov i Bogdan Angelovski, dok je kod devojaka državna prvakinja Nikolija Kulinčević imala peh da pokida lanac, ali je borbeno prešla stazu gurajući bicikl i da osvoji bronzanu medalju dok je Marija Ćesarević bila za jedno mesto iza nje. Mlađi kadeti Đorđe Pavić i Dimitrije Jezdić sve više napreduju i ostvaruju sve bolje rezultate, sada su izborili plasmane u sredini grupe i prema nezvaničnim rezultatima, osvojili ekipno treće mesto.

Što se u ovim uspesima biciklista Sputnjika jasno prepoznaje rezultat dobrog i upornog rada sa trenerima, ali još važnije upravo je podrška roditelja i ostalih članova porodica mladih sportista što je sve dalo uspeh, ali i pozitivan smisao radu u biciklizmu, dok brojnost članova kluba najbolje govori o svemu, to je za svaku pohvalu!

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Narodna stranka: Kak
Nova vlada će biti
Ocenite