април 24, 2024
Valjevo

Osmehuje nam se Miholjsko leto: Uskoro temperature ponovo oko 25 stepeni

Podelite post:

Foto: valjevonadlanu.rs

Relativno hladni dani uz padavine, kao i vrlo hladne noći, očekuju nas do sredine sedmice, nakon čega bi trebalo da usledi blago otopljenje, prognoziraju meteorlozi.

– Danas će se preko regiona premeštati frontalna zona koja donosi prolaznu kišu, ponegde na kratko i jaku, dok zatim sledi umereno razvedravanje uz moguće pljuskove. Vetar u okretanja na severni smer i na severu regiona na udare može biti i jak. Krajem dana i u toku noći pretežno vedro i hladno. Dnevni maksimum od +14 do +20 stepeni Celzijusa, a u toku noći samo od +7 do +14 stepeni Celzijusa.

Sreda donosi nestabilno i relativno sveže vreme

– Kako će se jezgro anticiklona nalaziti zapadnije od nas po istočnoj periferiji tog sistema će i dalje strujati relativno hladan i povremeno vlažan vazduh.

Sreda ponovo malo hladnija uz po povremene pljuskove nad središnjim i istočnim predelima, dok na najvišim planinama BiH, Crne Gore i Srbije može biti i pljuskova snega, susnežice ili krupe. Duvaće umeren, severozapadni vetar, a duž Jadrana i dalje bura.

– Dnevni maksimum od +12 do +17 stepeni Celzijusa, ponegde oko +19 stepeni Celzijusa. Noći će u toku ove nedelje biti vrlo hladne i minimumi će se kretati od +6 do +14 u nizijama, dok bi preko 1000mnv trebali biti ispod +4 te se tamo očekuje česšća pojava prizemnog mraza, a ponedge je moguć i mraz na 2m visine.

Od četvrtka postepeno toplije, a uz pretežno suvo vreme dnevni maksimumi za naredni vikend od +16 do +22 stepena Celzijusa.

– Oko 26.09. bi na kratko moglo biti i do oko 25 stepeni Celzijusa, ali je zatim moguće novo pogoršanje uz kišu i zahlađenje koje bi potrajalo do kraja meseca.

Za sve kojima je ovaj nagli prelazak uz vrelog leta u kasnu jesen problematičan, pogled u sinoptiku za početak oktobra daje signal za dominaciju anticiklona uz sveže noći ali prijatne, tople, jesenje dane.

Kako je to zaista jako daleko, a sinoptika ovih dana jako osciluje videćemo hoće li se taj signal i održati, ali dugoročnom prognozom tako nešto je i predviđeno i prvi deo oktobra bi mogao biti dosta prijatan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X