јун 16, 2024
Valjevo

Valjevski vaterpolisti među juniorskim prvacima Evrope

Podelite post:

Foto: Vaterpolo savez Srbije

Juniorska reprezentacija Srbije u vaterpolu (uzrast do 19 godina) postala je prvak Evrope, nakon pobede nad reprezentacijom Španije 9:8.

Na Evropskom prvenstvu koje se igralo u Podgorici, za reprezentaciju Srbije igrala su četiri Valjevca, od koji su trojica igrači Vaterpolo kluba „Valis“ Aleksandar Kovačević, Srđan Baucalo i Bogdan Gavrilović, a Petar Stanić igra za VK „Šabac“.

Gradonačelnik Valjeva je, tim povodom, uputio čestitku juniorskoj reprezentaciji Srbije na velikom uspehu, VK „Valis“ i mladim igračima iz Valjeva.

„Velika je radost svih nas kada znamo da je vaterpolo u Srbiji bio, jeste i biće najtrofejniji kolektivni sport. A naročito smo srećni što u sadašnjim i budućim uspesima vaterpolista učestvuju i Valjevci.

Četvorici momaka, koji su sa svojim vršnjacima doprineli velikom uspehu reprezentacije, Aleksandru Kovačeviću, Petru Staniću, Srđanu Baucalu i Bogdanu Gavriloviću, čestitam u ime grada Valjeva i u svoje ime veliki uspeh- osvajanje Evropskog prvenstva u vaterpolu (za uzrast do 19 godina), koje je igrano u Crnoj Gori.

Verujem da će mladi igrači i valjevski vaterpolo klubovi postati okosnica srpskog vaterpola i na taj način nastaviti tradiciju svojih prethodnika, ovenčanih medaljama sa svih najvažnijih takmičenja“, kaže se u čestitki gradonačelnika Valjeva.

U finalnoj utakmici protiv Španije, Aleksandar Kovačević je bio dvostruki strelac, dok su sa po jednim pogotkom svoj doprinos pobedi Srbije dali Baucalo i Gavrilović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X