јул 16, 2024
Valjevo

Održana tribina „Zeleni zavičaj“ povodom Svetskog dan turizma

Podelite post:

Povodom obeležavanja Svetskog dana turizma, u valjevskom odseku Akademije je 27. septembra održana tribina pod nazivom „Zeleni zavičaj“. Organizatori tribine bili su Turistička organizacija Valjevo, Klub Ars Nova iz Valjeva i Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Valjevo.

Tribinu je otvorio dr Mlađen Vićentić, rukovodilac valjevskog odseka Akademije, nakon čega su usledili nastupi Anđelke Dragić, učenice drugog razreda Muzičke škole „Živorad Grbić“, i Anđelke Simić, studentkinje valjevskog odseka Akademije, koja je ovom prilikom govorila stihove pesme Matije Bećkovića „O Valjevo, mesto moje drago“. Zatim se, putem video poruke, iz Vrnjačke Banje uključila Ana Marković, direktorka Turističke organizacije Valjevo, i pozdravila učesnike tribine, predstavnike privrednih subjekata, studente i srednjoškolce.

„Zeleni zavičaj“ je bila tema izlaganja predstavnika Kluba Ars Nova, Vlade Dodovića, koji je objasnio način prikupljanja fotografija našeg kraja na ovu temu. U ime Gradske uprave Valjeva, Miroslav Pimić, savetnik u Odeljenju za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove, u svom izlaganju o valjevskim turističkim resursima istakao je turizam kao dominantu aktivnost i glavni agens transformacije brenda grada Valjeva. Nataša Mićević, predstavnik hotela „Crni vrh“ na Divčibarama, iznela je svoja iskustva i primere dobre prakse, i istakla modalitete određivanja prioriteta u poslovanju i održanju reputacije hotela.

Učesnici tribine bili su i profesori Akademije. Ivana Marković, MA, je predstavila međusobni odnos turizma i životne sredine, dok je dr Kosana Vićentijević govorila na temu ostvarivanja ciljeva održivog razvoja turizma u skladu sa Agendom 2030.

Zaključak tribine je neophodnost sinergije akademskih i praktičnih znanja, i ukazivanje na važnost primene načela održivosti u planiranju i razvoju Valjeva i okoline kao turističke destinacije.

Izložba fotografija „Zeleni zavičaj“, koja oslikava prirodne lepote valjevske okoline kao turističke destinacije, biće dostupna javnosti u prostorijama Akademije narednih deset dana.

 

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X