јул 14, 2024
Valjevo

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba upriličen prijem za predstavnike penzionera

Podelite post:

Međunarodni dan starijih osoba je poseban dan za starije osobe širom sveta. U svetu i kod nas se obeležava 1. oktobra, sa ciljem da se naglasi koliko je važno prilagoditi okruženje u kome živimo potrebama i sposobnostima stanovnika trećeg doba.

Tim povodom, predstavnike udruženja penzionera je danas primio gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković, koji je pozdravio prisutne i poželeo im dobrodošlicu.

Gradonačelnik Valjeva i član Gradskog veća Velimir Arsenović, razgovarali su sa predstavnicima Pokreta trećeg doba, Udruženja penzionera grada Valjeva, Udruženja invalida penzionera,  Udruženja „Sport za sve“, Udruženja penzionera „Krušik“ i Udruženja penzionera Planinarskog društva „Magleš“ .

Na današnjem prijemu predstavnika starijih osoba, čulo se dosta korisnih predloga. Besplatan prevoz za prigradske linije, a ne samo za gradske linije, otvaranje zdravstvenih ambulanti, otvaranje pešačkih i biciklističkih staza, samo su neki od predloga koji su se čuli na današnjem sastanku.

Gradonačelnik grada Valjeva poručio je da je spreman za svaki vid saradnje i naglasio da će pokušati da zajedničkim snagama reše probleme sa kojima se suočavaju naši najstariji sugrađani. U razgovoru sa predstavnicima udruženja starijih osoba, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zbog završnih radova na Gerontološkom centru, koji će prema njegovim rečima biti na ponos svih građana Valjeva.

Današnji prijem je završen sa željama da se u dobrom zdravlju vide uskoro u završenom Gerontološkom centru, a predstavnici udruženja penzionera i invalida grada Valjeva, pohvalili su odličnu saradnju koju imaju sa rukovodstvom grada Valjeva i zahvalili se gradonačelniku Valjeva na prijemu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X