април 24, 2024
Valjevo

DA BUDEMO ISTI: Uključenje osetljivih grupa u aktivnosti lokalne zajednice

Podelite post:

Foto: valjevonadlanu.rs

U cilju uključenja osetljivih grupa u aktivnosti lokalne zajednice, član Gradskog veća grada Valjeva zadužen za socijalna pitanja Marko Jevtić, ističe da su urađene brojne usluge, kao podrška osobama sa invaliditetom.
„Proširili smo uslugu ličnog pratioca deteta za još dva pratioca, koju je do sada na teritoriji našeg grada koristilo trinaestoro dece, a sada će koristiti petnaestoro dece. U Klubu osoba sa invaliditetom smo angažovali defektologa sa punim radnim vremenom, zbog potreba korisnika.

Takođe smo na zahtev Udruženja obolelih od multiple skleroze, a u saradnji sa Odeljenjem za infrastrukturu grada Valjeva jedan deo raskrsnica prilagodili osobama sa invaliditetom, radi lakšeg pristupa saobraćaju. U narednom periodu se očekuje završetak svih radova, a plan nam je da do kraja godine uradimo i rampu za ulazak u Bioskop 85, kako bi sve osobe sa invaliditetom imale olakšan i lepši društveni život“, naglasio je Marko Jevtić.
Jovana Tešić, koordinator Kluba osoba sa invaliditetom je poručila kako je defektolog sa punim radnim vremenom ključna stvar za rad i to zbog različitih starosnih grupa, naročito što u dosadašnjem četvoročasovnom radnom vremenu, nisu mogle da se pokriju sve aktivnosti.
Što se tiče usluge ličnog pratioca dece, proširena delatnost će znatno smanjiti listu čekanja, a kako je rekla koordinator i stručni radnik Katarina Arsić, ova usluga se od starta pokazala kao velika podrška deci sa teškoćama u razvoju, ali i njihovim roditeljima.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X