мај 26, 2024
Valjevo

SPS: Kako Vas nije sramota?

Podelite post:

Foto: valjevonadlanu.rs

Odbornička grupa SPS-JS u Skupštini grada izdala je Saopštenje za javnost. Saopštenje prenosimo u celosti:

Dva najvaznija dana u životu svakog čoveka su dan kada se rodio i dan kad je shvatio zašto se rodio, a kojima se ovaj drugi dan nije dogodio su se „džaba i rodili“!

A šta se čini?

Intervjuisati osuđenog silovatelja, dodeliti nagradu licu optuženom za seksualno iskorišćavanje maloletnice, a kako saznajemo i za utaju poreza, vređa dostojanstvo svakog normalnog čoveka.

Pogledajte i razmislite…dobro!

U našem gradu, gospođa dr Zorica Jocić je uspela u svojoj nameri da „progura“ i omogući dodelu najprestižnije nagrade grada, koju finansiraju gradjani Valjeva, optuženom za produženo krivično delo seksualnog iskorišćavanja maloletnog lica, a sve zarad ostvarivanja svojih ličnih ciljeva i ambicija.

Naknadno saopštenje koje je dala za javnost je, sigurni smo u to, samo njeno, jer mi nemamo podatke kako su i da li su ostali članovi Komisije podržali saopštenje (nikada i niko ih to nije ni pitao, ni proverio, i to sve članove pojedinačno).

Ono što se zna jeste to da je dr Jocić najpre izdala saopštenje pa tek nakon pitanja novinarke, naknadno slala saopštenje Komisije.

Ovakvi, i postupci zamenika predsednika Skupštine Viktora Mićića, koji najpre psuje majku odbornicima, a zatiim u ime svih odbornika (koje naravno niko nikada o tome ništa nije ni pitao) dostavlja javnosti opravdavajuće saopštenje o nagradi dodeljenoj licu za koje se opravdano sumnja da je učinilo krivično delo seksualne eksploatacije maloletnice, vređa zdrav razum, a na prvom mestu vređa i nipodaštava žrtve silovanja i njihove porodice.

Silovanje je duhovno ubijanje žene, s kojim se žrtva bori do kraja života.

Samo neka se postave u kožu silovane žene, sama pomisao je „Ne dao Bog nikome!“.

Da li se toliko ispati cena položaja i fotelje koje čvrsto drže Dr Jocić i zamenik Mićić. Doktorka Jocić je ujedno i načelnica školske uprave za Kolubarski i Mačvanski okrug, dakle, nalazi se na čelu obrazovno-vaspitnog sistema.

Njega uloga je da prenosi znanje mladim ljudima, deci, a druga (nikako manje važna, ako ne i važnija) uloga je prenošenje profesorske etike.Ta etika se ne predaje iz knjige, nego se daje ličnim primerom.

Posle svega navedenog, ona sasvim sigurno nije dostojna funkcije koju obavlja.

A šta tek reći za odbornika Vitorovića koji je bezuslovno branio „laureata“ optuženog za krivično delo sa elementima seksualnog nasilja, i to tako što je javno vređao žene i sveo njihov odnos sa „nagrađenim“ na robno-novčanu razmenu.

Po njemu žene Valjeva, Beograda, od Subotice do Prizrena, mogu da se kupe, imaju cenu!

Gde je granica pristojnosti, morala, normi da se ne oštećuje i vređa duša i da se ne ranjavaju emocije ionako već povređenih žena i devojčica, žrtava.

Dokle ide ta vrsta poltronstva i odsustva makar i trunke ljudskosti.

Svi bi bili dosta zadovoljniji da nas prestavljaju pojedinci koji imaju dostojanstvo i imaju meru.

Svako od nas može sad reći „Šta ja tu mogu?“.

Naravno da možeš! Svi smo mi odgovorni!

Za maltreiranje, silovanje, nema opravdanja!

 

ODBORNČKA GRUPA SPS-JS

PREDSEDNIK

Đorđe Pavlović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X