јун 15, 2024
Valjevo

AKO UNIŠTE TURSKI TOK, SRBIJA OSTAJE BEZ STRUJE I GASA ŠEST MESECI! Vučić izdao hitnu naredbu: DIŽITE HELIKOPTERE, ZAŠTITITE NAŠ GASOVOD CELOM DUŽINOM!

Podelite post:

Foto:printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da bi Srbija ostala i bez struje i bez gasa kada bi bio uništen gasovod Turski tok i najavio da će tražiti od BIA i policije da zaštite gasovod u Srbiji od mogućih diverzija.

– Niko u medijima nije primetio, a piše da je predsednik Putin juče rekao da je neko pokušao da uništi Turski tok i da spreči dalji dotok gasa. Da se to dogodilo ne znam šta bi radili, to bi značilo da ne bismo imali struje, jer ne bi radile gasne elektrane, TETO Novi Sad, Zrenjanin i TETO Pančevo.

To bi značilo da nema gasa, ničeg nema bez obzira na naše rezerve koje su najveće u istoriji – rekao je Vučić novinarima posle razgovora sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamedom bin Zajed Al Nahjanom.

On je ukazao da bi to značilo da bi bez struje i gasa ostali šest meseci.

Kako je podsetio, samo Beograd troši tri miliona kubnih metara gasa, a na dnevnom nivou dolazi šest miliona kubnih metara, što je redovna tranša.

Vučić je rekao da će tražiti dodatne informacije od ruske strane o pokušaju da se uništi Turski tok i da će tražiti da se naš gasovod dodatno zaštiti celom dužinom.

– Razgovarao sam sa BIA, razgovaraću i sa policijom da se dižu helikopteri i zaštiti od potencijalnih diverzija. Ovo se plašim dešavalo u Crnom moru, a ne kod nas, ali ono što možemo mi ćemo da uradimo – rekao je Vučić uz poruku da nam sledi kao što je i najavljivao velika borba.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X