мај 21, 2024
Valjevo

Javni poziv za učešće domaćinstvima za sprovođenje mere zamene postojećeg energenta i prelazak na biomasu

Podelite post:

Foto: valjevonadlanu.rs

Povodom raspisivanja javnog poziva za učešće krajnjih korisnika u sprovođenju mere zamene postojećeg energenta u individualnim ložištima i prelazak na biomasu, u cilju smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora na teritoriji grada Valjeva u 2022. godini, predsednik Komisije za realizaciju mera energetske sanacije Viktor Mićić, održao je danas konferenciju za novinare.

„U prethodnom periodu komisija je radila na sprovođenju javnog poziva za izbor izvođača radova, odnosno privrednih subjekata koji učestvuju u dodeli i realizaciji ovog projekta. Stekli su se uslovi da se raspiše javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima, odnosno domaćinstvima. Konkurs zvanično počinje sutra, 13.10.2022. godine i traje zaključno sa 20.10.2022. godine. Ukupna sredstva podsticaja za realizaciju Programa iznose 36.000.000,00 dinara, od kojih Ministarstvo zaštite životne sredine obezbeđuje 28 miliona dinara, a Grad Valjevo 7.5 miliona dinara. Učešće u sufinansiranju od strane lokalne samouprave je 70%, a od strane građana 30%. Potrebno je naglasiti da su korisnici u obavezi da ugrade kotao do početka grejne sezone 2023/2024. godine. Dakle, trošak ugradnje ovog kotla ne ide u sufinansiranje, odnosno korisnici su dužni da sami ugrade u ovom periodu kotao“, naglasio je Viktor Mićić, zamenik predsednika Skupštine grada Valjeva i predsednik Komisije za realizaciju mera energetske sanacije.

Za sve dodatne informacije i obaveštenja u vezi javnog poziva, građani mogu pozvati na broj telefona: 014/294 – 790 ili se obratiti putem mejl adrese: individualna.lozista@valjevo.org.rs .
Konkursna dokumentacija može se od sutra preuzeti na internet stranici grada Valjeva: www.valjevo.rs ili lično na šalterima 11 i 12 u prizemlju Gradske uprave, kao i na pultu za informacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X