март 29, 2024
Valjevo

Vozač mini-busa danas na saslušanju: VOZAČ HTEO DA SKRATI PUT?!

Podelite post:

Foto: MUP

Ž. M. (63) iz Osečine koji je uhapšen zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja biće saslušan danas.

Osumnjičeni se tereti da je juče oko 10 časova izazvao saobraćajnu nezgodu kod brane „Stubo – Rovni“, tako što je izašao iz mini busa marke „iveko daily“, u kome je prevozio 18 putnika, nakon čega je došlo do prevrtanja vozila niz strmu liticu.

Vojka Jovanović (63) iz Osladića i Ljubica Marković (77) iz Osečine poginule su, a 16 putnika je povređeno kada se minibus koji je vozio penzionere u obilazak manastira i Divčibara survao u provaliju kod brane Rovni u blizini Valjeva.

Ustravičnoj nesreći koja se dogodila nešto pre 10 sati, kada je, navodno, popustila ručna kočnica na minibusu koji je sleteo u ambis dubok 50 metara.

Vozač Ž.M. (63) stao je pre brane kako bi pitao radnika obezbeđenja da li mogu da prepreče put preko brane Stubo-Rovni do manastira Lelić, pošto na toj deonici postoji znak da je saobraćaj zabranjen. U tom momentu, ručna kočnica minibusa, koja je prema rečima očevidaca bila podignuta, popustila je i autobus sa 18 putnika je probio zaštitnu ogradu i sleteo je u provaliju duboku 50 metara – tvrde očevici za medije i dodaju:

foto/Mup

– Na mesto nesreće odmah su poslate policijske i vatrogasno-spasilačke ekipe koje su počele sa izvlačenjem povređenih penzionera. Jovanovićeva je na mestu preminula, a troje putnika teško je povređeno. U popodnevnim satima u bolnici je umrla i Ljubica Marković .

Vozač Ž.M. na mestu tragedije je alkotestiran i utvrđeno je da nije konzumirao alkohol.

Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja. Povređeni putnici su, kao i vozač, mahom iz Osečine. Oni su krenuli na izlet na kome je trebalo da posete manastire, ali i Divčibare. Nažalost, putovanje se završilo tragično.

– Scene na brani Rovni bile su jezive. Povređeni ljudi ležali su na livadi, kukali, zapomagali, dozivali pomoć. Vatrogasci i policajci su činili sve da im pomognu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X