април 19, 2024
Valjevo

Od 1. novembra 5% popusta za građane koji redovno plaćaju grejanje

Podelite post:

Foto: Arhiv

Gradsko veće potvrdilo je odluku Nadzornog odbora JKP „Toplana-Valjevo“  kojom se ponovo uvodi 5% popusta za one koji svoje obaveze izmiruju na vreme.

Nadzorni odbor JKP- Toplane na sednici održanoj 29.09.2022 godine doneo je Odluku broj: 4398 0 umanjenju iznosa računa korisnika grejanja za stambeni prostor pre obračuna PDV-a koji svoje obaveze izmire pre roka dospeća računa.

Ovom odlukom predviđeno je da korisnicima grejanja koji svoje obaveze iz prethodnog meseca izmire do 15-og u tekućem mesecu za taj mesec, umanji račun za 5% uz uslov da nemaju prethodnih spornih dugovanja osim obaveza koje su nastale za taj mesec.

Kako je na sednici Gradskog veća rekao direktor Toplane Janko Gagić, donošenjem ove odluke preduzeće nastavlja sa aktivnim vođenjem politike naplate koja ima za cilj da podstakne korisnike grejanja da izmiruju svoje račune za grejanje pre roka dospeća. Na ovaj način smanjuju se zaostala potraživanja od korisnika, pozitivno se utiče na likvidnost preduzeća i smanjuju se troškovi grejanja korisnika čiji se računi umanjuju odobravanjem popusta od 5%.

Pomenuto umanjenje računa za redovne platiše koje je bilo ukinuto od 1.jula ove godine,  bilo je jedna od tema na poslednjoj sednici Skupštine grada. Opozicioni odbornici smatrali su da popust treba ponovo da bude vraćen kao način poslovanja „JKP Toplane“ uz obrazloženje da je ovakav postupak ohrabrujući za gradjane da bi izmirivali račune na vreme.Odbornik Dragomir Vitrović tada je za govornicom konstatovao da Skupština treba da ima u vidu broj korisnika Toplane I činjenicu da to nisu svi gradjani Valjeva već samo jedan mali deo upitavši pritom: “Kako pomažemo ostalim gradjanima koji nisu na sistemu Toplane? Njih je više, ko će njima da umanji cene grejanja?”

Ova odluka, primenjivaće se od prvog narednog meseca nakon dobijanja saglasnosti od strane osnivača.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X