април 24, 2024
Valjevo

Održana 69. sednica Gradskog veća

Podelite post:

Foto: valjevonadlanu.rs

Gradsko veće je na današnjoj sednici utvrdilo predlog prve izmene Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Valjevo za 2022. godinu.

Ove mere su planirane u iznosu od 41.655.000 dinara za Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava. Iznos je povećan za 8.405.000, zbog velikog interesovanja i broja podnetih, a nerealizovanih zahteva. Za uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede sada je opredeljeno 895.000 dinara, u odnosu na milion dinara koliko je prvobitno planirano. Za ovu meru nema podnetih, a nerealizovanih zahteva i neutrošena sredstva od 105.000 dinara će biti relocirana u korist drugih mera.

Mere ruralnog razvoja smanjuju se sa dva miliona, na milion dinara, jer je utvrđeno da je za ovu meru dovoljan novi planirani iznos.

Za organsku proizvodnju će se izvdojiti 400.000 dinara, umesto 600.000, jer nema podnetih, a nerealizovanih zahteva.

Dodatna sredstva su opredeljena za mere ruralnog razvoja i na ovoj pozicije dodato 300.000 dinara na prvobitno planiranih milion dinara. Za podršku mladima u ruralnim sredinama biće odvojeno tri miliona dinara više, što je ukupno 13 miliona dinara. Za program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja je opredeljeno 85, umesto 75 miliona dinara.

Članovi Veća su prihvatili predlog Programa postavljanja balon hale sportske namene. Postavljanje balon hala na javnim i drugim površinama vršiće se na lokacijama na Pećini, u stambenom naselju Oslobodioci Valjeva i u Ulici Majora Ilića, u Novom naselju kod Crkve Svetog Georgija.

Kako je na sednici obrazložio član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković, omogućiće se zainteresovanim investitorima da dobiju na korišćenje od 10 godina javnu površinu za podizanje sportske balon hale.

Usvojen je pravilnik o uslovima, merilima i kriterijumima za izbor korisnika socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima i merama aktivne inkluzije.

Ovim pravilnikom se utvrđuje postupak za izbor lica kojima su namenjene stambene jedinice socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima. Stambene jedinice su namenjene pripadnicima romske nacionalne manjine 12 stambenih jedinica, ženama koje su žrtve nasilja 4 stambene jedinice i mladima kojima prestaje smeštaj u ustanovama socijalne zaštite ili hraniteljskoj porodici 4 stambene jedinice. Stambena zgrada sa ukupno 20 stambenih jedinica biće izgrađena u Novom naselju u Valjevu, na Trgu Vladike Nikolaja bb.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X