април 20, 2024
Valjevo

Kojić bronzani na Balkanskom prvenstvu

Podelite post:

Proteklog četvrtka u Bukureštu (Rumunija) nastupajući za reprezentaciju Srbije Uroš Kojić, takmičar RK Mladost iz Valjeva, osvojio je bronzano odličje na Balkanskom prvenstvu u uzrastu U15.

Nakon povoljnog žreba u prvom kolu, Kojić je u četvrtfinalu pobedio predstavnika Hrvatske bez većih problema. U nameri da udje u finale zaustavio ga je aktuelni prvak Evrope predstavnik Bugarske.

Nakon kratke pauze usledio je meč za bronzu protiv predstavnika Moldavije. Sam meč je bio izuzetno uzbudljiv do poslednjih sekundi. Moldavac je uspostavio vodjstvo od 7:4 koje je pokušao da sačuva. Medjutim, Kojićeva želja je bila veća i atraktivnim bacanjem, rvačkim žargonom rečeno „izuvanjem iz patika“, okreće rezultat u svoju korist 7:8.

„Velika radost za ceo Rvački klub „Mladost“, Kojić je pokazao koliko može. Teško je rečima opisati koliko je taj momak trenirao do ovakve medalje. Samo od početka ove godine Kojić ima preko 4 meseca boravka po raznim kampovima, a o kakvom momku se radi govori i činjenica da je u ponedeljak sa klupskim drugarima učestvovao u jednoj humanoj akciji obezbedjivanja ogreva kome je bilo izuzetno potrebno a već u četvrtak se borio sa najjačima na Balkanu. Svi smo jako ponosni, ovo je tek početak.“

Darko Pantelić, trener

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X