јун 16, 2024
Valjevo

Održana radionica „Edukacija i obuka ljudskih resursa u turizmu Republike Srbije

Podelite post:

U okviru programa „Doživi Srbiju“ Turističke organizacije Srbije, 26. oktobra u valjevskom odseku Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija održana je radionica „Edukacija i obuka ljudskih resursa u turizmu Republike Srbije“. Organizatori radionice bili su Turistička organizacija Srbije, Centar za istraživanje i studije turizma, Turistička organizacija Valjevo i Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Valjevo.

Radionicu je otvorio dr Mlađen Vićentić, rukovodilac valjevskog odseka Akademije. Ana Marković, direktorka Turističke organizacije Valjevo, se zahvalila prisutnima na velikom interesovanju za edukaciju u oblasti turizma i spremnost za aktivno učestvovanje u promotivnim aktivnostima turističke ponude Valjeva i okoline. Predstavnik Centra za istraživanje i studije turizma Maja Simonović je sa neskrivenim zadovoljstvom istakla gostoprimstvo valjevskih domaćina i njihovu spremnost za edukaciju u oblasti turizma.

Nakon toga, Nemanja Milenković, direktor Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“, održao je radionicu pod nazivom „Upravljanje krovnim brendom turističke destinacije i njegova primena na destinacije lokalnog karaktera“, dok je Manuela Hrvatin, sertifikovani vodič „Interpret Europe“ u Hrvatskoj, u okviru svog izlaganja na temu „Razvoj turističkih proizvoda sa posebnim akcentom na kreativne industrije“ govorila o kulturnom turizmu, kulturnim rutama, manifestacijama, EU projektima, prekograničnoj saradnji i zajedničkim umreženim brendovima.

Realizatori radionice su pokazali spremnost za profesionalnu podršku učenicima i studentima u vezi sa predmetima iz oblasti turizma, i sa zadovoljstvom su odgovarali na pitanja prisutnih kolega iz Valjeva, Osečine, Krupnja, Vladimiraca, Mionice i ostalih mesta Zapadne Srbije.

Učesnici radionice istakli su da je ovaj vid radionica i razmene praktičnih iskustava jedan od načina za unapređenje turističkih potencijala, za dobrobit pojedinaca, zaposlenih u turizmu i svakog gosta na destinacijama Zapadne Srbije.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X