април 18, 2024
Valjevo

Koncert “Bez granica – Veče evropske flaute u Valjevu“

Podelite post:

U sredu, 2. novembra od 19 časova, valjevska muzička škola je domaćin izuzetnog međunarodnog koncertnog projekta „Bez Granica! „ koji će na sceni ujediniti flautiste Trsta i Valjeva. Ovaj projekat realizuje se u partnerstvu Asocijacije flautista iz Trsta i MŠ „Živorad Grbić“, pod pokroviteljstvom italijanske regije Friuli Venezia Giulia, fondacije Pittini i Italijanskog instituta za kulturu iz Beograda.

Koncertni projekat „Bez granica“, predstavlja ciklus koncerata koji će Ansambl Flautista iz Trsta u saradnji sa muzičarima iz Slovenije, Austrije, Srbije i Crne Gore izvesti u navedenim zemljama u periodu od septembra do decembra i zaokružiti velikim koncertom u Trstu, 12. decembra.

Cilj projekta jeste povezivanje flautista u ovom delu Evrope radi promovisanja „orkestarskog“ zvuka flaute, sinteze interpretativnih stilova uslovljenih mentalitetom izvođača i muzike autora koji svoj opus prikazuju kroz nacionalni zvuk.

Na koncertu u muzičkoj školi, italijanski Ansambl Flautista će se predstaviti kroz muziciranje sa najboljim učenicima flaute iz MŠ „Živorad Grbić“ i profesorkama škole, Zoranom Belušević,Slobodankom Vasilljević Ljujić i Radicom Đedović. Na programu su dela Pucihara, Albeniza, Loksa, Blaka.

Koncert flautista iz Trsta i Valjeva, Muzička škola, 2. novembar, 19 sati. Ulaz slobodan.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X