мај 27, 2024
Valjevo

Turističke agencije dužne da izdaju račun ili fakturu za đačke ekskurzije

Podelite post:

Foto: Arhiv

Turističke agencije koje organizuju putovanja dužne su da svakom fizičkom licu sa kojim imaju zaključen ugovor o organizovanju putovanja izdaju fiskalni račun, što se odnosi i na đačke ekskurzije, kažu u Poreskoj upravi.

Agencije su dužne da izdaju fiskalne račune roditeljima koji direktno sa turističkom agencijom sklope ugovor o putovanju odnosno organizovanju đačke ekskurzije, objavila je Poreska uprava.

Ukoliko je ugovor sklopljen sa školom, a ne sa fizičkim licima, u tom slučaju se ne izdaje fiskalni račun, ali je agencija u obavezi da školi izda fakturu u skladu sa zakonom koji uređuje oblast izdavanja faktura.

Turistička agencija može da izda fiskalni račun na dan kada je korisnik usluge odnosno fizičko lice dobilo od turističke agencije dokument o pravu da krene na ugovorenu ekskurziju, odnosno kada dobije vaucer pre polaska na putovanje, a najkasnije na dan kada je završena ekskurzija, prema programu putovanja.

Korisnici usluga mogu da vrše plaćanje na više od jednog načina.

To znači da mogu da izvrše plaćanje gotovinom, čekovima, platnim karticama i slično.

Važno je samo da u tom slučaju na fiskalnom računu budu posebno iskazani iznosi po pojedinačnim načinima plaćanja, navode iz Poreske uprave.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X