март 29, 2024
Valjevo

Stefan Tešić: Nedostaju samo golovi

Podelite post:

Foto: Andrej Ranković

Nakon poraza od lidera Smedereva nisu uspeli fudbaleri Budućnost Krušika da nakon Reala iz Podunavaca savladaju na svom terenu ni Slogu iz Bajine Bašte. Iako se na početku meča činilo da će Valjevci uspeti da izađu na kraj sa gostima koji su se opredelili za defanzivnu igru, ekipa koju predvodi Valjevac Đorđe Lazić je, kako je vreme odmicalo, kontrolisala situaciju na terenu prekinuvši niz od četiri uzastopna poraza.

Jedan od onih koji su zaslužili prelaznu ocenu u domaćem sastavu je štoper Stefan Tešić koji je zajedno sa Petrovićem rutisnki odbio sve napade igrača u belim dresovima. Momak rođen 2001. godine se nakon starta kada nije bio u planovima trenera partijom na ovom meču dodatno učvrstio u startnoj postavi valjevskog srpskoligaša.

– Napadali smo u prvom poluvremenu, stvorili tri do četiri izgledne prilike međutim lopta nije htela u gol. Promašaji su nas poremetili što je uticalo i na tempo igre u drugom poluvremenu i na kraju susret se zavšio nerešenim rezultatom. Definitivno postoji problem kada se protivnik odluči za takozvani “niski blok”, jer teško pronalazimo put do protivničke mreže. Protiv kraljevčake Sloge Milanović je u finišu meča uspeo da nam donese sva tri boda, međutim tako nešto je izostalo u poslednja dva susreta na “Parku Pećina” – počeo je ragovor Tešić.

Mladi fudbaler je zajedno sa igračima poput Aleksića i Isidorovića, a nešto kasnije i golmana Golovića stigao u rodni grad kao pomoć iskusnijim igračima za napad na sam vrh tabele zapadne grupe Srpske lige. Ipak, realnost je drugačija, pa Valjevci nakon 12 odigranih kola trenutno dele sedmu poziciju zajedno sa ekipom Rađevca iz Krupnja. Zanimljivo je da i jedni i drugi imaju po četiri pobede, remija i poraza.

– Na početku je zaista opravdano bilo očekivati da budemo bolje plasirani, jer su dovedeni igrači dobro poznati široj javnosti. Mislim da su ipak i promene trenera poremetile malo ekipu, svaki stručnjak ima svoj sistem rada i potrebno je vreme da se igrači adaptiraju na zahteve. Alen Tupajić je na primr doneo novu energiju, treninzi su odlični i razgovara sa igračima o brojnim segmentima, ali mi nismo sa njim prošli pripremni period. U pojedinim momentima nedostajalo je i želje da se što bolje pokažemo na terenu, to se mora priznati – kaže 21-ogodišnji fudbaler.

Nakon nastupa u višim rangovima i kvalitetnim ligama u mlađim selekcijama susreti na srpskoligaškom “Zapadu” bili su novina i za fudbalera koji je u pripremnom periodu igrao na poziciji desnog beka, dok je neke mečeve proveo i u veznom redu. Kako kaže, najbolje se snalazi na mestu štopera.

– Osim epizode u Smederevu kada sam nastupao kao pozajmljen igrač prvi put sa susrećem sa ekipama iz ovog ranga. Kvalitet nije toliko izražen, ali igra se tvrdo i na rezultat, vidimo u poslednjem kolu da je kraljevačka Sloga iako na dnu tabele uspela da izbori remi protiv pomenutog lidera. Smederevo je ujedno na mene ostavilo i najjači utisak, a posle njih i Polet iz Ljubića, sastav koji smo uspeli da pobedimo. Takođe, pokazalo se da su susreti u Tutinu i protiv FAP-a u Priboju izuzetno teški za mlade igrače. Što se tiče kluba obaveze se izmiruju na vreme i organizacija je bolja nego ranijih godina, ostaje žal što to ne prate i bolji rezultati – smatra bivši igrač Voždovca.

Do kraja jesenjeg dela prvenstva preostalo je još tri runde, a pored Sloge protivnici ekipi Alena Tupajića biće Takovo iz Gornjeg Milanovca i Mihajlovac.

– Očekivanja u poslednja tri kola su da osvojimo četiri boda, sve preko toga bi bilo zaista sjajno Prvo iskušenje čeka nas u Požegi protiv odlične ekipe Sloge, međutim pokušaćemo da odigramo otvoreno pa šta bude. Ukoliko bismo jesenji deo završili na četvrtoj ili petoj poziciji to ne bi bilo tako loše posle svih kikseva – završio je valjevski fudbaler.
Susret između starih rivala u ovom rangu požeške Sloge i Budućnost Krušika na programu je u subotu u 13 časova.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X