мај 27, 2024
Valjevo

Počeli radovi rekonstrukcije stare OŠ „Milovan Glišić”u obdanište

Podelite post:

Počeli su radovi na dogradnji i rekonstrukciji stare OŠ „Milovan Glišić” (Šeste škole) u Brđanima, u kojoj će biti smeštena dva vrtića. Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković očekuje da radovi budu završeni do polovine iduće godine, čime će se rešiti problem liste čekanja za upis u obdanište.

Kapacitet novih obdaništa će biti oko 500 mesta, a samo ove godine je u Predškolsku ustanovu „Milica Nožica“ ostalo neupisano 517 dece.Potreba da se u zgradi stare Šeste škole otvore dva obdaništa je rezultat Pravilnika o bližim uslovima za osnivanje, početak rada i obavljanje delatnosti predškolske ustanove, koji predviđa da u jednoj ustanovi maksimalan kapacitet može biti do 270 dece.

„Krenuli smo u jedan od najvažnijih poslova ove gradske vlasti, a to je konačno rešavanje problema nedostatka smeštaja za oko 517 mališana, koliko ih je ove godine ostalo neupisano u Predškolsku ustanovu „Milica Nožica“. Nova obdaništa će imati kapacitet od 500 mesta, tako da će ovo rešiti problem liste čekanja za upis u obdanište.

Opremanje vrtića je dogovoreno sa Fondacijom „Novak Đoković“ i siguran sam da ćemo svi biti ponosni na rezultat koji ćemo za oko osam meseci imati pred sobom. Srećan sam što će brojni roditelji konačno rešiti zaista veliki problem, koji ih onemogućava da rade, ako decu nema ko da im čuva.

Hvala na razumevanju roditeljima, jer su i sami svesni da je ova gradska vlast za dve godine počela da rešava problem koji su imale generacije Valjevaca. Cilj nam je da Valjevo za godinu dana nema nijedno neupisano dete u obdanište“, rekao je gradonačelnik Gojković.

Radovi, čija je vrednost 234,5 miliona dinara, kompletno se finansiraju iz budžeta grada Valjeva i povereni su grupi ponuđača, među kojima su nosilac posla valjevski „Kej“ i firme „Jugogradnja“ , „Elektrovolt“, „Tron Teks“ „Frenki alarm“ i PR Milan Stojanović Pripremna gradilišta.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X