мај 28, 2024
Valjevo

Sadnja drveća u Valjevu

Podelite post:

U okviru realizacije projekta pošumljavanja, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković danas je prisustvovao sadnji koja se sprovodi u Valjevu, u okviru koje će na pet lokacija biti posađeno 400 sadnica drveća.
U Sportsko rekreativnom centru „Petnica“ danas su gradonačelnik Lazar Gojković i direktor Ustanove za fizičku kulturu „Valis“ Željko Ostojić posadili nekoliko, od 110 sadnica koliko je planirano na ovom prostoru.

Grad Valjevo i Ministarstvo za zaštitu životne sredine, pored svih značajnih projekata iz oblasti životne sredine, ne zaboravljaju i sadnju drveća, poručio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.
U oko 30 gradova i opština trenutno se sprovodi akcija pošumljavanja „Srbija sadi“, kao deo aktivnosti na unapređenju životne sredine i poboljšanju kvaliteta vazduha. Samo tokom ove akcije će u Srbiji biti posađeno 50 hiljada sadnica.

Grad Valjevo je konkurisao kod Ministarstva za zaštitu životne sredine i dobio tri miliona dinara za projekat pošumljavanja. Iz budžeta grada Valjeva je izdvojeno još milion dinara, tako da je sa četiri miliona dinara finansirana nabavka i sadnja 400 sadnica drveća.

Stručne službe grada Valjeva i preduzeća „Vidrak“ i „Agrorazvoj“ su uključeni u ovaj projekat i odabrano je pet lokacija na kojima se sadi 400 sadnica. To su: Park šuma „Pećina“-140 sadnica, OŠ „Milovan Glišić“- 100 sadnica, Park Peti puk- 30 sadnica, Novo naselje – 20 sadnica i SRC Petnica – 110 sadnica. Ovaj projekat finansiraju Ministarstvo za zaštitu životne sredine sa tri, a Grad Valjevo sa milion dinara, sa ciljem zašite i očuvanja predeonog diverziteta.

Posađene su sadnice hrasta lužnjaka, kitnjaka, krupnolisne lipe, mleča, javora, jasena, breze, klena, lipe i jove.
Nabavljene su sadnice vrhunskog kvaliteta, o kojima će se starati nadležna preduzeća, a nadamo se i svi građani koji će u narednim decenijama uživati u lepšem i čistijem okruženju, koje će nam omogućiti ovo drveće.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X