мај 28, 2024
Valjevo

Završena rekonstrukcija Doma sporta „General Svetomir Đukić

Podelite post:

Unutrašnjom i spoljašnjom rekonstrukcijom nekadašnjeg „Partizana“, Valjevo je dobilo moderan i funkcionalan objekat, koji će pre svega koristiti predškolci, mlađi osnovci i sportski klubovi.

Povodom završenih radova na unutrašnjoj rekonstrukciji, gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković i član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković, obišli su danas Dom sporta „General Svetomir Đukić“.

„Generacija Valjevaca pamte stari „Partizan“ i svi smo neke prve sportske korake napravilo upravo u ovoj sali. Danas vidimo jednu rekonstruisanu, modernizovanu, ulepšanu salu, odnosno zgradu, koja je već od danas spremna da primi mnogo dece, koja će krenuti u školice sporta, gimnastike i borilačkih sportova.
Veoma sam srećan što Dom sporta “General Svetomir Đukić” počinje svoj novi život sa novim imenom i novim izgledom i što će ga današnje generacije pamtiti po lepom. Grad Valjevo u saradnji sa Republikom Srbijom i nadležnim ministarstvima ulaže u sportsku infrastrukturu.

Mi smo ove godine iz budžeta opredelili 20 miliona dinara i uložili u unutrašnju rekonstrukiciju, odnosno zamenili parket, sredili svlačionice i mokri čvor, a svi znamo u kakvom su stanju bile ove prostorije. Prošle godine smo u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike uradili spoljašnju rekonstrukicju, rešen je problem krova, urađen je termički omotač oko objekta i postavljen je novi kotao. Ta je investicija koštala oko 40 miliona dinara.

Valjevo je grad sporta i naš cilj je da približimo sport svim generacijama i da omogućimo kvalitetno bavljenje sportom, od rekreativnog do vrhunskog sporta. Zato je važno što smo ovaj objekat koji se nalazi u srcu grada i koji je simbol sporta u našem gradu uredili i spremno dočekujemo pre svega najmlađe Valjevce“, poručio je gradonačelnik Gojković.
Direktor UFK „Valis“ Željko Ostojić, istakao je da je izuzetno ponosan na ovaj projekat, koji je završen uz podršku gradonačelnika i rukovodstva grada Valjeva.

„Dosta projekata smo pripremili, a jedan od najvažnijih je saradnja sa PU „Milica Nožica“, gde će Grad Valjevo preko naših profesora, odnosno pedagoške službe „Valisa“, držati časove fizičkog vaspitanja za sve naše predškolce u terminu jednom nedeljno, zajedno sa njihovom pedagozima. To je nešto šti su naše kolege radile davno i mnogi Valjevci se sećaju. Mi smo negde u međuprostoru zastali i zaboravili na to, ali evo sa novim imenom, sa rekonstruisanom halom ponovo to podstičemo, tako da mališani mogu imati zdrav i normalan psihofizički razvoj.

Nadam se da će se rezultati ulaganja u ovu salu i ulaganja u pedagoški rad kroz četiri do pet godina videti. Apelujem, s obzirom na to da dolazim iz prosvete, da su nam deca neaktivna i da moramo da vodimo računa o tome. Mi smo izašli u susret svim sportskim klubovima koji su aplicirali, napravili smo neki preliminarni raspored i za sada je taj raspored na opšte zadovljstvo“, rekao je Ostojić.

Član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković, podsetio je šta je sve urađeno prilikom spoljašnje i unutrašnje rekonstrukcije Doma sporta „General Svetomir Đukić“.Prošle godine je završena spoljašnja rekonstrukcija. Rekonstruisan je krov, termički omotač oko objekta, postavljen novi kotao. Imali smo još jedan mini projekat koji se ticao radijatora, koji nisu bili predviđeni postavljanjem novog kotla. Takođe, rešili smo imovinsko – pravne odnose, promenili ime i dali na korišćenje UFK „Valis“. Sada je završena i unutrašnja rekonstrukcija, gde je zamenjen parket u velikoj i maloj sali, sređene su svlačionice i mokri čvor, dakle niz koraka koji su urađeni i nastavljamo dalje“, naglasio je Mišković.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X