јул 16, 2024
Valjevo

PIO fond upozorava penzionere na prevaru

Podelite post:

Foto: valjevonadlanu.rs

Povodom najavljenog povećanja penzija Fond PIO je upozorio korisnike penzije da bilo kakvi pozivi raznih pojedinaca (advokati, udruženja, grupe građana) da navedena povećanja mogu ostvariti uz njihovo posredstvo i prethodno podnošenje zahteva, jesu direktno dovođenje u zabludu penzionera, čime rizikuju određene negativne posledice.

Fond PIO podseća da se povećanje penzija i ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja za devet odsto, počev od novembra 2022. godine, odnosi na sve korisnike penzija i ostalih prava. Isplata uvećanih novembarskih penzija i ostalih prava izvršiće se od strane Fond PIO početkom decembra 2022. godine.

– Kao što ni do sada, pri svakom prethodnom usklađivanju penzija i ostalih prava, nije bilo potrebno da korisnici penzija i ostalih prava podnose bilo kakav zahtev Fondu da bi im se isplatio usklađeni iznos, tako ni sada, a ni u buduće, nije potrebno da se podnosi zahtev, s obzirom da će se uvećanje obračunati i isplatiti od strane Fonda u redovnom postupku, bez donošenja pojedinačnih rešenja“, naglašava se u saopštenju Fonda PIO.

Dodaje se i da će se budućim korisnicima penzija i ostalih prava navedeno povećanje uračunati kroz obračun penzija i ostalih naknada, tako da ni oni nemaju potrebe da podnose bilo kakav zahtev Fondu PIO u vezi s tim.

– U vezi s navedenim, skrećemo posebno pažnju svim korisnicima penzija i ostalih prava, kako postojećim tako i budućim, da bilo kakvo pozivanje korisnika penzija od strane raznih pojedinaca (advokati, udruženja, grupe građana … i sl.) da navedena povećanja mogu ostvariti uz njihovo posredstvo i prethodno podnošenje zahteva, jeste direktno dovođenje u zabludu penzionera, čime rizikuju određene negativne posledice, za sebe i svoje naslednike, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X