април 19, 2024
Valjevo

POLICIJA NEĆE KAŽNJAVATI, ALI OBAVEZNO KUPITE POLISU! UPOZORENJE! Ako niste osigurani, a desi se nesreća, platićete ogromnu odštetu!

Podelite post:

 

 

 

 

Foto: Arhiv

Vlasnici automobila kojima ovih dana ističe registracija vozila, a koji zbog pada sistema MUP-a ne mogu da obave registraciju neće biti kažnjavani. Ipak, stručnjaci apeluju na vozače da kupe novu polisu osiguranja. U suprotnom, ako im se desi neka nesreća, neće biti osigurani i moraće da plate punu cenu štete.

Da građane koji iz navedenih razloga nisu uspeli da produže registraciju svojih vozila saobraćajna policija neće sankcionisati.

MUP i sve stručne službe rade na otklanjanju novonastalog kvara i očekujemo brzo rešavanje problema – rekao je Lakićević.

Iz Komiteta za bezbednost saobraćaja navodi da, iako policija neće kažnjavati ljude kojima kola nisu registrovana, ipak moraju da budu na oprezu, i apelovao na vozače da se ponašaju odgovorno i kupe polisu osiguranja.

Ako je nekome istekla registracija pre nekoliko dana, ili ističe danas ili sutra, jedino što će tim ljudima biti na umu jeste da mogu slobodno da voze i da ih policija neće kazniti iako im je registracija istekla. Ipak, ako se desi saobraćajna nesreća, oni neće biti osigurani i moraće da plate punu cenu štete.

Polisa osiguranja jedan od obaveznih dokumenata koje vozači moraju da predaju policiji pri registraciji vozila.

– Ovo je ozbiljno upozorenje! Kupite polisu osiguranja da, ako vam se dogodi saobraćajna nesreća, budete osigurani kako ne biste plaćali stravično visoke odštete, koje idu i do nekoliko stotina hiljada evra – rekli su nam iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X