април 19, 2024
Valjevo

Šesta uzastopna pobeda odbojkašica Železničara

Podelite post:

 

 

 

 

Odbojkašice Železničara zabeležile su šestu uzastopnu pobedu, od čega poslednje tri u derbijima. Pred svojim navijačima u Sportskoj hali Lajkovac, u devetom kolu Superlige Srbije, pobedile su TENT iz Obrenovca sa 3:1 (25:18, 21:25, 25:18, 25:17). Pre toga savladale su još dva jaka protivnika: Crvenu zvezdu i Ub.

Sastav Branka Kovačevića se očigledno uigrao i nalazi se u odličnoj formi. Meč sa Obrenovčankama držao je skoro sve vreme pod kontrolom, prepuštajući velikom rivalu samo set.

Najefikasnije u ekipi Železničara bile su Uzelac sa 20 i Ivanović sa 19, koje su zajedno sa Stefanom Pakić bila odlične i na prijemu. Kubanka Rozales je na ovom meču upisala 13, a Veltman i Stanojević 9. U TENT-u se najviše istakla Malešević sa 17 poena, pratile su je Cvetković sa 12 i Mijatović sa 11.

U drugom derbiju Ub je u Beogradu, posle preokreta, pobedio Crvenu zvezdu sa 3:2. Ostali rezultati 9. kola: Spartak – AS Batajnica 3:1, Jedinstvo – Inđija 3:0, Srem – Partizan Efbet 1 – 3 i Omladinac – Novi Sad 3:0.

Lider Superlige je Jedinstvo iz Stare Pazove sa svih devet pobeda, Železničar ih ima osam, Ub sedam, a Crvena zvezda i TENT po šest pobeda. U narednom kolu Lajkovčanke će igrati protiv AS Batajnice.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X