април 19, 2024
Valjevo

Direktor Krušika ostaje Jovanka Andrić

Podelite post:

 

 

 

 

Foto:  Arhiv

Nakon okončanog konkursa, za novog direktora „HK Krušik“ izabrana je dosadašnja v.d. direktora Jovanka Andrić, nezvanično saznaje Valjevonadlanu.rs.

Jovanka Andrić je inženjer hemije, na mesto v.d.direktora u „HK Krušik“ imenovana je u junu prošle godine nakon što je Nadzorni odbor Holding korporacije „Krušik“ smenio tadašnjeg generalnog direktora Vladana Lukića. Podsetimo, Lukić je na mesto direktora „Krušika“ postavljen u decembru 2018. godine, kada je na tom mestu zamenio Mladena Petkovića, koji je izabran za direktora kragujevačke fabrike Zastava oružje.

Nadzorni odbor vojne fabrike odlučio je da je postavi za direktorku „Krušika“ nakon konkursa koji je sproveden.

Jovanka Andrić je imala dva protivkandidata, kako nezvanično saznajemo. Ministarstvo odbrane odlučuje o postavljenju direktora, koje se i ovog puta odlučilo za istu.

Za vreme mandata u statusu vršioca dužnosti Jovanke Andrić, bio je najavljen štrajk sva četiri sindikata u „HK Krušik“, ali nakon razgovora sa rukovodstvom I postizanjem dogovora oko zahteva sindikati su odustali,kada se oglasio aktuelni menadžment,koji je maksimalno posvećen Krušiku,dok je rečeno da nije spreman da preuzme odgovornost „sindikalno-politički” eksperiment. 

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X