јун 18, 2024
Valjevo

Valjevski pokret otpora : Ko rekonstrujiše obdanište “Bambi“

Podelite post:

 

 

 

Valjevski pokret otpora izdao je saopštenje za javnost povodom  rekonstrukcije i dogradnje obdaništa „Bambi“. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Već smo navikli da sve što uradi lokalna vlast, vođena “proviđenjem“ njihovog vođe, bezobrazno pompezno promoviše kao da to plaća iz svog džepa a ne iz budžeta našeg grada.

I baš zbog toga zaista čudi zašto je jedan takav građevinski projekat, a radi se o rekonstrukciji i dogradnji obdaništa “Bambi“ u Naselju Oslobodilaca Valjeva o kojoj se priča još od 2015. godine, obavijen velom tajne, toliko da su nam izvori iz Gradske uprave skoro šapatom govorili o njemu. Rekoše nam da će navedene radove finansirati Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, da se radovi izvode po projektu i pratećoj dokumentaciji koji je obezbedila lokalna samouprava i da je određen rok za izvođenje radova projektovan tako da će već u sledećoj upisnoj godini navedeno obdanište imati veće kapacitete. I tu nema ništa sporno jer kako naš narod kaže “poklonu se u zube ne gleda“…

Međutim, ima celoj toj priči i jedna nejasnoća obzirom da se kao izvođač radova pominje, verovali ili ne, građevinska firma sa područja Kosova i Metohije, čije poslovno ime naši izvori nisu uspeli da saznaju. Znamo da su firme miljenice lokalne vlasti trenutno zauzete izvođenjem radova na više objekata u gradu pa je to verovatno razlog njihovog neangažovanja, a verujemo i da finansijer radova sigurno neće dopustiti da se neko igra njegovim novcem, ali zaista neverovatno zvuči da nijedna druga građevinska firma iz Valjeva ili makar iz naše neposredne okoline nije ispunjavala uslove za izvođenje ovih radova i da je angažovana firma iz naše južne pokrajine? Zbog čega se novac, koji drugi daju našem gradu, preliva u džepove nekoga ko sa Valjevom nema nikakve veze? Kako se zove ta firma, ko su vlasnici iste i zbog čega su baš oni odabrani za izvođenje ovog posla?

Lokalna vlast je dužna da javno saopšti sve detalje u vezi ovog projekta kako bi se izbegle bilo kakve spekulacije pogotovo jer znamo kako se ranije postupalo sa novcem iz donacija drugih država kao i štetne posledice takvog postupanja po ugled našeg grada.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X