април 20, 2024
Valjevo

Narednih dana očekuje nas pravo prolećno vreme, u pojedinim delovima Srbije i do 20 stepeni

Podelite post:

Foto: valjevonadlanu.rs

 

 

 

U Srbiji se ujutru očekuje prestanak padavina, a u toku dana suvo i toplije uz delimično razvedravanje. Više oblačnosti zadržaće se samo na severozapadu Srbije i u Timočkoj Krajini.

Južni i jugoistočni vetar u kratkotrajnom slabljenju, saopštio je RHMZ. Najniža temperatura od -1 u Negotinskoj Krajini do šest stepeni na jugu Srbije, a najviša od 4 u istočnim do 13 stepeni u južnim krajevima zemlje. Uveče i u toku noći sa jugozapada novo naoblačenje koje će usloviti lokalnu pojavu kiše i pljuskova uz ponovno pojačanje jugoistočnog vetra, naročito u košavskom području i na planinama.

U Valjevu će biti suvo i malo toplije uz delimično razvedravanje i slab jugoistočni vetar. Najniža temperatura oko dva, a najviša oko 10 stepeni. U toku noći novo naoblačenje koje će povremeno usloviti kišu ili kratkotrajne pljuskove, a jugoistočni vetar će ponovo biti u pojačanju.

Vremenska prognoza za naredne dane

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u petak će biti promenljivo oblačno, osetno toplije i vetrovito sa maksimalnim temperaturama od 12 stepeni na severu Vojvodine do 20 stepeni u centralnoj i zapadnoj Srbiji, a samo će se u Timočkoj Krajini zadržati hladno vreme sa temperaturom do pet stepeni.

Kiša i pljuskovi sa grmljavinom najpre se očekuju u Vojvodini, gde mogu biti i izraženiji sa većom količinom padavina (preko 20 mm za tri časa), dok će se u subotu (17.12.) naoblačenje s kišom proširiti i na ostale krajeve. Uz nagli pad temperature, na severu i zapadu zemlje kiša će kratkotrajno preći u susnežicu ili sneg. Počeće da duva umeren i jak severozapadni vetar.

U nedelju (18.12.) će biti suvo i hladno, a početkom naredne sedmice (19 – 22.12.) biće malo toplije uz pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X