јун 24, 2024
Valjevo

Novi parket u hali „Student“

Podelite post:

 

 

 

„Srce svake dvorane i sportske sale je podloga! Za navijače i posmatrače to je estetska kategorija, ali svi sportisti kada ulaze u dvoranu prvo proveravaju kakva je podloga, da li je tvrda, klizava. Neuporedivo je bolje ako imate adekvatnu podlogu“, izjavio je Vladimir Mišković, član Gradskog veća zadužen za sport, povodom postavljanja novog parketa u Sportskoj hali „Student“.

Vrednost radova na postavljanju parketa, nabavka koševa i sistema za podizanje koševa je 7,8 miliona dinara. Radovi su završeni i ovih dana sportski klubovi već organizuju treninge.

Ova sala se dosta koristi i mesečno oko 1000 korisnika, uglavnom mlađih kategorija prođe kroz ovu halu, saopštili su Vladimir Mišković, član Gradskog veća zadužen za sport i Željko Ostojić, direktor Ustanove za fizičku kulturu „Valis“.

„Drago mi je što smo kao Grad i kao Ustanova za fizičku kulturu „Valis“ uspeli da realizujemo ovaj posao, jer mislimo da je to značajan i ozbiljan iskorak u napred. Pred kraj godine mogu da budem jako zadovoljan i drago mi je da „Valis“ realizuje dve bitne stvari- potpisivanje ugovora sa firmom koja će postaviti tartan podlogu na otvoreni teren na „Studentu“ na proleće. Odlaganje ovog posla nam je i omogućilo da postavimo parket na „Studentu“. Koliko god da budžet ima svoja opterećenja i da je teško praviti budžet i projektovati sve što želite da uradite, ovo je jedna od stavki koja je bila u originalnom budžetu za 2022. godinu. Zaista smo se jako trudili da se parket na „Studentu“ i nađe kao takva stavka u našem budžetu. Problem je nastao sredinom godine, zato što su cene jako skočile i ova tema parketa je stavljena po strani. Drago mi je što smo ipak uspeli da realizujemo, a tartan će biti postavljen već na proleće“, najavio je Mišković.

„U hodu rešavamo probleme koji se javljaju, poput krova na hali „Student“. Veći nam je problem Hala sportova i tome pristupamo ozbiljno. Već sutra na Gradskom veću ću braniti program UFK „Valis“ za 2023. godinu. Čeka nas druga faza rekonstrukcije Doma sporta „General Svetomir Đukić“ i zaista sam ponosan na taj projekat koji smo realizovali ove godine. Već se veliki broj korisnika našao u hali. Ove hale žive i mladi treniraju u njima. Grad je uložio u parket, a to znači da je uložio u kolena i u zdravlje dece. Ova hala jeste bila divna i korišćena, ali podloga je bila empirijski rečeno, malo tvrda. Sa ovim parketom koji ima sertifikate i visoko je standardizovan, toj deci smo pružili kvalitetni trenažni proces i zaštitili smo ih od eventualnih povreda“, istakao je direktor UFK „Valis“ Željko Ostojić.
Grad Valjevo planira da iduće godine nastavi sa unapređenjem sportske infrastrukture, ali i da se uhvati u koštac sa decenijskim problemima, koji su za mnoge ranije bili nerešivi. Nakon rekonstrukcije Doma sporta „General Svetomir Đukić“, naredne godine će se nastaviti sa uređenjem tog objekta, preostalih svlačionica, hodnika.

„Konkurisaćemo sa projektima koje imamo, kao što su toplotne pumpe za bazen, trudićemo se da rešimo pitanja oko imovinskih odnosa, kako bismo u nekom trenutku mogli da krenemo sa realizacijom i sa projektovanjem terena sa veštačkom travom. Trudićemo se i da neke složene projekte zbog procedura koje su neophodne, izvedemo u narednoj godini, poput parternog uređenja terena kod Gimnazije, koji je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Teren u Petoj školi je još složenija priča i pod zaštitom je Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture. Ima niz procedura koje do sad nisu rađene i trudimo se da uradimo projekte koji su od značaja svima, a nisu laki za realizaciju. Time je veće zadovoljstvo ako uspemo sve to da uradimo“, zaključio je Vladimir Mišković.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X