април 19, 2024
Valjevo

Danas zvanično POČINJE ZIMA ! A temperatura skoro prolećna

Podelite post:

Foto: valjevonadlanu.rs

 

 

Iako nam danas zima zvanično dolazi  21.12. naznaka da će ona zaista i doći za sada još uvek nema.

Kako meteorolozi najavljuju, pravo zahlađenje biće tek od 29. decembra, a što se snega tiče precizne prognoze se ne mogu još dati.

Meteorolozi najavljuju da će od danas osetiti pad vazdušnog pritiska, ali će on i dalje biti iznad normale, pa će vreme ostati suvo, stabilno i pretežno sunčano.

U ranim jutarnjim časovima očekuje se i dalje mraz, ali blažeg oblika od prethodnih dana, dok će tokom dana biti toplije, uz maksimalne temperature od 6 do 12 stepeni, u Valjevu do 10 stepeni.

Od četvrtka mraza neće biti, a u petak se očekuje otopljenje sa maksimalnom temperaturom od 10 do 15 stepeni Celzijusovih. Ista situacija biće i u subotu.

Veći deo Evrope, od zapada do istoka, biće pod uticajem ciklona za vikend, pa će periferni deo ciklona ponovo prolazno zahvatiti Srbiju u nedelju, uz prolaznu kišu, samo na severu Srbije i uz pad temperature samo za koji stepen, ali će i dalje ostati toplo. 

U Srbiji će početkom sledeće nedelje biće stabilno, suvo, sunčano i natprosečno toplo vreme, uz maksimalne temperature oko 10 stepeni.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X