април 27, 2024
Valjevo

Odbojkašice Železničara završile takmičenje u evropskom Kupu CEV

Podelite post:

 

 

 

Odbojkašice Železničara sinoć su se, pred svojim navijačima, časno oprostile od učešća u evropskim kupovima. U revanš utakmici šesnaestine finala Kup CEV uspele su da pobede nemačku ekipu Palmberg Šverin, ali ne i da se plasiraju u osminu finala. Želja je pobedio sa 3:2 (25:13, 23:25, 25:22, 26:28 i 15:9), dok je u prvom meču u Nemačkoj Šverin slavio sa 3:0.

Malo sreće je nedostajalo da lajkovačke odbojkašice dođu do tzv „zlatnog seta“, odnosno do pobede od 3:1. Očigledno veoma motivisane, fantastično su odigrale prvi set i ubedljivo ga dobile. Uz podršku publike, nastavile su sa sjajnom igrom u rezultatski izjednačenim i neizvesnim narednim setovima.

Nažalost, u prelomnom četvrtom delu igre ekipa Železničara je propustila tri meč lopte, a Šverin iskoristio prvu. To je ujedno značilo i oproštaj od daljeg takmičenja, ali je ekipa Branka Kovačevića želela tu pobedu, tako da je smogla snagu da osvoji peti set.

Najefikasnija u Železničaru bila je izvanredna Aleksandra Uzelac sa 28 poena, a pratile su je Ivanović i Veltman sa 15 i Madan Rozales sa 14 poena. Tanja Stanojević je osvojila 8, a Antonijević 3.

Železničar definitivno nema sreću prilikom žrebanja za Kup CEV: prošle godine je u prvom kolu igrao protiv vrlo jakog turskog Ezačibašija, koji predvodi Tijana Bošković, a ove protiv odlične nemačke ekipe Palmberg Šverin.

Fotografije: CEV

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X