јун 23, 2024
Valjevo

Vojnici generacije „decembar 2022“ položili zakletvu u Valjevu

Podelite post:

 

 

 

 

Foto: Ministarstvo odbrane

Podpresednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je juče u valjevskoj kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ svečanosti polaganja zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „decembar 2022“ i polaznika Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Čestitajući položenu zakletvu, ministar Vučević rekao je da taj čin predstavlja veliki događaj u životu mladih u svečanom stroju. Prema njegovim rečima, oni su danas dali veoma važnu reč, možda i najvažniju u svom životu.

– Pred grbom, pred zastavom Republike Srbije zakleli ste se da ćete biti uz svoj narod gde god i kad god zatreba. Neka vam reči zakletve budu zauvek urezane u srca i neka vas podstiču u izvršavanju vojničkih zadataka dok god stojite u vojničkom stroju, ali i svakodnevnom životu. Neka vam one budu zvezda vodilja u čuvanju naše otadžbine i svih njenih svetinja. Poštujte svetla vojnička dela naših predaka kojima se dičio čitav svet, a kojem su neprijateljski komandanti odavali počast tokom istorije, žaleći što nisu imali čast da i takvima komanduju. Nikada nemojte zaboraviti da pripadate narodu koji se ponosi svojim precima, jer samo ukoliko iskreno poštujete svoju istoriju možete imati svetlu budućnost. Posebno mi je drago i ponosan sam na vas, jer ste svojim izborom dali dobar, najbolji primer svim mladićima i devojkama da zavole i požele časni vojnički poziv, na čemu vam iskreno čestitam – rekao je ministar Vučević.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X