јун 24, 2024
Valjevo

PIO fond objavio detaljan raspored: Ko prvi dobija penzije, kada stiže povećanje!?

Podelite post:

 

 

 

 

Foto: Arhiv

Sa decembarskim čekom penzionerima će stići isti iznosi kao i prilikom prethodne, novembarske isplate, dok će čekovi za povišicom od 12,1 odsto početi da im pristižu početkom februara.

Prema kalendaru januarskih isplata Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, penzije će sledeće godine prvi dobiti korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti i to u četvrtak 5. januara, kada će primanja za decembar početi da pristižu i onima koji ih primaju preko tekući računa i onima kojima penzije stižu na kućne adrese ili ih podižu na šalterima pošta.

Dan kasnije, 6. januara počeće isplata za vojne i poljoprivredne penzionere, bez obzira na to za koji način isplate su se opredelili, dok će najbrojniji, dakle penzioneri iz kategorije zaposlenih penzije početi da dobijaju 10. januara.

Tada će početi isplata za one korisnike koji primanja dobijaju putem tekućih računa, a dan kasnije za ostale.

Sa decembarskim čekom penzionerima će stići isti iznosi kao i prilikom prethodne, novembarske isplate, dok će čekovi za povišicom od 12,1 odsto početi da im pristižu početkom februara, kada sleduje isplata penzija za januar.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X