април 20, 2024
Valjevo

Omladinski rukometni turnir „Ognjen Pejić“

Podelite post:

 

 

 

Prvi omladinski memorijalni rukometni turnir „Ognjen Ogi Pejić“ održan je u nedelju u valjevskoj Hali sportova. Pobednik turnira je šabačka „Metaloplastika“, koja je u finalu savladala ekipu ORK „Loznica“ sa 28:13.

Domaćin ORK „Metalac“ zauzeo je treće mesto pobedom nad ekipom „Gučeva“ iz Banje Koviljače rezultatom 15:14.

Turnir je organizovan za dečake uzrasta do 14 godina, u čast Ognjena Pejića, koji je pre godinu dana tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći. Ognjen Pejić je prošao sve mlađe selekcije Metalca i kao senior bio jedan od predvodnika kluba sve do saobraćajne nesreće, u kojoj su pored njega život izgubile još dve mlade osobe.

Otvarajući turnir, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je najpre pozdravio porodicu Ognjena Pejića, kao i učesnike, organizatore i posetioce turnira.

„Okupio nas je tužan povod, jer se ovaj turnir organizuje u čast Ognjena Pejića, momka koji je iako mlad otišao, ostavio neizbrisiv trag u životu Valjeva, Rukometnog kluba „Metalac“, ali i srpskog rukometa. Ako je život bio toliko nepravedan prema ovom vanserijskom mladiću i njegovoj porodici, bar ćemo se mi truditi da tu nepravdu ublažimo, čuvajući uspomenu na njega. Ovde su se okupili mladi igrači, uzrasta od 14 godina iz Šapca, Loznice, Banje Koviljače i Valjeva. Oni su ne samo budućnost našeg rukometa, nego i neko ko će na najlepši način čuvati uspomenu na Ognjena Pejića. Želim vam svima prijatan boravak u Valjevu“, poručio je gradonačelnik Valjeva.

Pored kolektivnih priznanja izabrani su i pojedinci koji su se izdvojili, najbolji igrač je član pobedničke ekipe Luka Bajić, strelac Lozničanin Stefan Rajević, dok je za najuspešnijeg čuvara mreže proglašen Nestor Rakić iz Metalac Handbala.

Po završetku turnira u revijalnom susretu snage su odmerili i Pejićevi nekadašnji saigrači. Među imenima dobro poznatim rukometnoj javnosti našli su se momci koji nastupaju u našim superligaškim klubovima, a nema dileme da je želja da pored mladih i njihov susret svakog decembra pređe u tradiciju.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X