март 28, 2024
Valjevo

Saopštenje Udruženja boraca Valjevo o aktivnostima

Podelite post:

 

 

 

 

Foto: valjevonadlanu

Gvozdeni puk Valjevo i Srbije i Udruženje Boraca Valjevo izdali su Saopšenje za javnost. Saopšenje prenosimo u celosti :

“ Dana 27.12.2022 održan je sastanak u organizaciji ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sa Nikolom Selakovićem i ministarkom zdravlja prof. dr Danicom Grujičić, sa početkom u 12:00 časova u Svečanoj sali Doma garde u Beogradu.

Ponovo je Valjevo nametnulo prava pitanja od značaja za borce, ratne vojne invalidei i porodice poginulih boraca koja su oba ministarstva uzeli u rad i ispravljanje.

Obratio se Bradić Ljubomir ministru zdravlja prof dr Danici Grujičić i ministru za boračka pitanja Nikoli Selaković i pohvalio rad na pitanjima koje je upravo Valjevsko udruženje boraca predložilo i to:

1. Od danas svaki borac koji nema overenu zdravstvenu legitimaciju može da je overi na osnovu dobijenog statusa borca odlazeći u Fond zdravstvenog osiguranja sa boračkom legitimacijom. Ukoliko to odbije radnica fonda odmah poslati pritužbu na imel i minstar zdravlja će odmah reagovati, imeil : kabinet@zdravlje.gov.rs, danica.grujicic@gov.rs i dana.grujicic@kcs.ac.rs (Usvojen predlog Valjeva)

2. Lečenje boraca, rvi, ppb, cir i mrvi ne može biti na čekanju više od 30 dana i mora biti po prioritetu.(usvojen predlog Valjeva)

3.PTSP će početi da se utvrdi pred posebnom lekarskom komisijom i kreće od proleća a do tada će se izmeniti zakon i zaustaviti žalbe i suđenja (Usvojen predlog Valjeva)

Potpisan je i protokol o saradnji u lečenju boračke populacije između ministarstva zdravlja i ministarstva za boračka pitanja koji je veoma bitan i obavezujući a to je ono što smo tražili i zašta smo mnogo puta štrajkovali.

Istaknut je i problem rada skenera u Prokuplju gde borci ističu da novi skener slabije radi od starog i da se traže sredstva za drugi softer gde je ministarka zdravlja odmah reagovala na takvo saznanje i obećala da će sve otkloniti u najkraćem roku

Gvozdeni puk Valjevo i Srbije i Udruženje Boraca Valjevo“.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X