мај 20, 2024
Valjevo

Održana 29. sednica Skupštine grada Valjeva

Podelite post:

 

 

 

Foto: valjevonadlanu.rs

Održana 29. sednica Skupštine grada Valjeva. Prva tačka dnevnog reda bio je pretres predloga Odluke o potvrđivanju mandata odbornika Skupštine grada Valjeva. Odbornici su potvrdili mandat Ivani Krsmanović, strukovnom sanitarno – ekološkom inženjeru, sa izborne liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu”.

Usvojena je Odluka o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju turističkog kompleksa “Karitas Valjevo”, u delu naseljenog mesta Divčibare.

Inicijativu za donošenje odluke o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju turističkog kompleksa “Karitas Valjevo” u delu naseljenog mesta Divčibare, podnelo je Udruženje za oblast ostvarivanja – socijalno-zdravstvenih i humanitarnih ciljeva „Karitas Valjevo”, sa sedištem u Valjevu. Izradu plana finansirao je podnosilac inicijative za izradu planskog dokumenta, a obrađivač Plana detaljne regulacije za izgradnju turističkog kompleksa “Karitas Valjevo” u delu naseljenog mesta Divčibare je “ARHIPLAN” d.o.o Aranđelovac. Prostornim planom grada Valjeva određene su smernice za izradu urbanističkih planova i sprovođenje Prostornog plana. Propisana je izrada Plana detaljne regulacije za izgradnju i rekonstrukciju zone, kompleksa ili lokaliteta za industriju i MPS (mala i srednja preduzeća), objekat u funkciji poljoprivredne proizvodnje, turizam i kuće za odmor, predviđena je obaveza izrade plana detaljne regulacije. Objekti turističke namene mogu da se grade u novim zonama turističke namene u turističkim naseljima, naseljima sa specifičnom turističkom funkcijom i kompleksima utvrđenim na osnovu odgovarajućeg urbanističkog plana.

Опис није доступан.

U skladu sa postupkom izrade planskih dokumenata propisanim zakonom i pravilnikom nosilac izrade planskog dokumenta Gradska uprava grada Valjeva – Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo, saobraćaj i zaštitu životne sredine organizovalo je u saradnji sa Komisijom za planove, rani javni uvid u Elaborat koji se priprema u početnim fazama izrade planskog dokumenta. Predmet ranog javnog uvida jeste Elaborat koji se priprema u početnim fazama izrade planskog dokumenta. Elaborat za rani javni uvid – kao osnovna konceptualna planska razvojna rešenja koja se odnose na uslove, mogućnosti i ograničenja građenja na pojedinačnim katastarskim ili građevinskim parcelama sadrži tekstualni i grafički deo.

Takođe, usvojen je predlog izmene i dopune Plana generalne regulacije „Kolubara“ – druga izmena.

Odlukom o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije „Kolubara“ – druga izmena, predviđeno je da za potrebe izrade izmena i dopuna Plana generalne regulacije „Kolubara“ – druga izmena, nije potrebna izrada strateške procene uticaja plana na životnu saredinu.

Razlozi za izmenu i dopunu plana je što fabrika „Gorenje“, na ovom kompleksu planira proširenje proizvodnog programa u vidu izgradnje novih objekata. U kompleksu fabrike „Gorenje“, nalazi se postojeći gradski fekalni kolektor, za koji je kroz izmenu i dopunu ovog PGR – a planiran novi koridor za njegovo izmeštanje. Takođe, zbog izgradnje novih pogona fabrike, povećaće se broj zaposlenih radnika i ukazala se potreba za prostorom za formiranje parkinga za potrebe fabrike, kao i izmeštanje postojećeg stuba bazne stanice mobilne telefonije u okviru kompleksa fabrike na drugu lokaciju takođe u okviru fabrike „Gorenje“.

Naručilac i nosilac izrade izmena i dopuna Plana generalne regulacije „Kolubara“ – druga izmena je Gradska uprava grada Valjeva, Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo, saobraćaj i zaštitu životne sredine. Obrađivač izrade plana je Saobraćajni institut CIP Beograd, a izmene i dopune PGR „Kolubara“ – druga izmena, finansira podnosilac inicative za izradu plana,odnosno „Gorenje“ doo Valjevo.

Опис није доступан.

Na sednici Skupštine grada Valjeva, usvojeni su programi poslovanja javnih preduzeća, kao i ustanova kulture grada Valjeva za 2023. godinu i to: JKP – a „Vidrak“, „Polet“, „Toplana“, „Vodovod“, JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo – Rovni „Kolubara“, Turističke organizacije Valjevo, REC „Eko – Tamnava“ Ub, Centra za socijalni rad „Kolubara“, Centra za kulturu, Narodnog muzeja, Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“, Moderne galerije, Internacionalnog umetničkog studija „Radovan Trnavac Mića“, Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“, Zavoda za zaštitu spomeniika kulture, Međuopštinskog istorijskog arhiva, Ustanove za fizičku kulturu „Valis“ i programa poslovanja „Agrorazvoja – valjevske doline“. Takođe, usvojen je i godišnji plan rada  PU “Milica Nožica” za 2022/23. godinu.

Опис није доступан.

Usvojena su rešenja o davanju saglasnosti na programe korišćenja subvencija iz budžeta grada Valjeva JKP – a „Vidrak“, „Polet“, „Toplana“, „Vodovod“, REC „Eko – Tamnava“ doo Ub i JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo – Rovni „Kolubara“ za 2023. godinu.

 

Skupština grada Valjeva usvojila je i godišnje programe službi JKP „Vidrak“ i to za: upravljanje komunalnim otpadom, obavljanje delatnosti zoohigijene, javnim parkiralištima, održavanje čistoće na površinama javne namene, upravljanje grobljima i sahranjivanju i program održavanja javnih zelenih površina, takođe za 2023. godinu. Usvojena je i Odluka o ceni usluga zoohigijene, kao i Odluka o usklađivanju osnivačkog akta istog preduzeća.

Опис није доступан.

Usvojen je predlog rešenja o davanju saglasnosti na program obavljanja dimničarskih usluga za 2023. godinu JKP „Toplana“ Valjevo, kao i Odluka o određivanju cene dimničarskih usluga.

Odbornici su usvojili i predlog rešenja o davanju saglasnosti na program upravljanja i održavanja seoskih vodovoda JKP „Vodovod“ u 2023. godini.

Odbornici su na današnjoj sednici Skupštine grada Valjeva usvojili predlog druge izmene programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za Grad Valjevo za 2022. godinu, predlog Odluke o obavljanju poslova sprovođenja poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2022. godinu, kao i predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o cenama proizvoda šumarstva „Agrorazvoj – valjevske doline“.

Za direktora JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo – Rovni „Kolubara“, imenovan je Ivan Beljić, master poslovni informatičar iz Valjeva, na period od četiri godine.

Опис није доступан.

U okviru kadrovskih pitanja, usvojen je predlog rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora Apoteke “Valjevo”. Za vršioca dužnosti direktora, imenovan je dipl. farmaceut Vojislav Stepanović, dosadašnji direktor Ustanove.

Takođe, usvojen je predlog rešenja o razrešenju i imenovanju člana Nadzornog odbora JKP “Polet” Valjevo, predlog rešenja o razrešenju člana Upravnog odbora Međuopštinskog istorijskog arhiva, pretres predloga rešenja o imenovanju Komisije za dodelu nagrade grada Valjeva, pretres predloga rešenja o razrešenju i imenovanju predsednika i člana Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i radne odnose, pretres predloga rešenja o razrešenju i imenovanju člana Komisije za urbanizam, komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine, pretres predloga rešenja o izmeni rešenja o obrazovanju gradskog Štaba za vanredne situacije za teritoriju grada Valjeva, pretres predloga o izmeni rešenja o obrazovanju Komisije za određivanje naziva ulica, trgova, gradskih četvrti, zaselaka i drugih delova naseljenih mesta, pretres predloga rešenja o izmeni rešenja o obrazovanju lokalnog Saveta za zapošljavanje grada Valjeva, pretres predloga rešenja o izmeni rešenja o imenovanju Saveta za bezbednost grada Valjeva, pretres predloga rešenja o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora “Milovan Glišić” Valjevska Kamenica i pretres predloga rešenja o razrešenju člana Školskog odbora Valjevske gimnazije.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X