март 29, 2024
Valjevo

DODELJENA PRIZNANJA KULTURNO-PROSVETNE ZAJEDNICE SRBIJE: Vukove nagrade za 2022.

Podelite post:

 

 

Vukove nagrade za 2022. godinu, koje Kulturno-prosvetna zajednica Srbije dodeljuje 59. put, među 84 predložena kandidata dobili su: dr Vojislav Andrić, doktor metodike matematike iz Valjeva, prof. dr. Milivoje R. Jovanović, književnik iz Niša, Lune Levajac, književnik i kulturni poslenik iz Čačaka, dr Lidija Nerandžić Čada, profesor srpskog jezika i književnosti iz Sombora, Pavle Popović, slikar iz Kraljeva, Radivoje Rade Radivojević, kompozitor iz Beograda.

Ovogodišnji laureati su i Živojin Rakočević, profesor srpskog jezika, književnik i publicista iz Gračanice, Đorđe Sibinović , književnik, profesor, scenarista i kompozitor iz Beograda, prof. dr Momčilo Spasojević Čelinac, književnik i kulturni pregalac iz Republike Srpske i Zoran Stamatović, kulturni stvaralac i direktor Narodnog pozorišta u Užicu.

Među pojedincima, Izuzetna Vukova nagrada pripala je Novici Đuriću, književniku i scenaristi iz Crne Gore i prof. dr Milošu Kovačeviću, lingvisti iz Republike Srpske, dok su od institucija priznanje dobili Matematičko društvo „Arhimedes“, Narodna biblioteka iz Osečine, Srpska čitaonica u Irigu i kulturna manifestacija „Belovodska rozeta“.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X