мај 26, 2024
Valjevo

NAJHLADNIJI DEO ZIME SLEDI! Kiša i sneg će se smenjivati, a evo kada stižu topliji dani!

Podelite post:

 

 

 

Foto: Arhiv

Meteorolog Marko Čubrilo najavio je u svojoj najnovijoj prognozi da se očekuju česte padavine narednih dana. Od sredine sledeće nedelje se očekuje zahlađenje uz slab sneg, a krajem meseca bi moglo da dođe do manjeg otopljenja.

– Danas i sutra očekuje se pretežno oblačno i tmurno vreme, a povremenih padavina biće u većem delu regiona. Uglavnom susnežica i sneg, osim na jugu regiona, a u toku noći i posebno sutra nad većim delom Srbije, istokom Hrvatske i istokom BiH uz okretanje vetra na istočni smer po visini stiže topliji vazduh te će sve više biti kiše, a sve manje snega – najavljuje Čubrilo i dodaje:

Jače padavine se očekuju od sutra poslepodne nad većim delom zapadne i središnje Hrvatske, severnog i srednjeg Jadrana, većeg dela BiH i severne C.Gore. Padavine će prvo pojačati duž obale Jadrana,a zatim i nad ostalim predelima. Na istku uglavnom suvo do ponedeljka.

– Vetar će danas i sutra nad većim delom kopna biti slab, dok će u nedelju na severu i zapadu Hrvatke jačati severoistočni vetar, dok će duž obale severnog i srednjeg Jadrana od sutra do utorka biti olujne i orkanske bure. Dnevni maksimum za vikend od oko +1 na severozapadu i zapadu do oko +7 ponegde na jugu regiona – ističe Čubrilo.

NAREDNIH DANA POD UTICAJEM CIKLONA ČESTE PADAVINE. NA ISTOKU TOPLIJE UZ KIŠU, A NA ZAPADU HLADNIJE UZ SUSNEŽICU I SNEG. NA KRATKO SNEG MOGUĆ I U SAMU OBALU SEVERNOG I SREDNJEG JADRANA.

OD SREDINE SLEDEĆE NEDELJE MALO HLADNIJE UZ SLAB SNEG POVREMENO I NA ISTOKU REGIONA. OKO 27.01. DALJE ZAHLAĐENJE ALI VEROVATNO BEZ KONKRENTIH PADAVINA.

SAM KRAJ MESECA BI MOGAO DONETI MANJE OTOPLJENJE, A POČETAK FEBRUARA JE JOŠ UVEK NEPOUZDAN ZA PROGNOZU.


Фотографија корисника Marko CubriloФотографија корисника Marko Cubrilo
Фотографија корисника Marko CubriloФотографија корисника Marko Cubrilo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X