јун 20, 2024
Valjevo

REPUBLIČKE NAGRADE ZA VALJEVSKU GIMNAZIJU

Podelite post:

 

 

 

Foto: valjevonadlanu.rs

Društvo za srpski jezik i književnost nagradilo je učenike i profesore Valjevske gimnazije za ostvarenja postignuta u nastavnoj 2021/22. godini.

Prvu nagradu su dobili članovi literarne sekcije, kao i časopis Naša reč, druga nagrada pripala je lingvističkoj sekciji i treća školskomčasopisu Gimnazijalac.

Prema rečima direktora Valjevske Gimnazije, profesora Predraga Jevtića, proglašeni su dobitnici republičkih nagrada Društva za srpski jezik i književnost za rad literarne sekcije, lingvističke sekcije, za najbolji školski časopis i najbolji pismeni zadatak u školskoj 2021/22. godini.

Valjevska-gimnazija-publika-i-direktor-30-poetski-konkurs-Objektiva.rs-FOTO-Snezana-Jakovljevic-Kunic
“Učenici i profesori srpskog jezika i književnosti Valjevske gimnazije osvojili su četiri nagrade. Posebno smo ponosni na činjenicu da su nagrade osvojene u različitim kategorijama i ističemo doprinos svih profesora srpskog jezika i književnosti, kao i angažovanje učenika svih smerova u školi.

Prva nagrada dodeljenjena je literarnoj sekciji. Rukovodioci su učenica Anja Krunić III-5 i profesorke srpskog jezika i književnosti, mr Milena Milisavljević i Anđelka Jeremić.

Prvom nagradom nagrađen je i časopis lingvističke sekcije, Naša reč koji uređuju Đurđa Krstić, učenica IT odeljenja IV-4 i profesorka Milena Petrović. Tehnički urednik časopisa je Stefan Andrić II-4.

Drugom nagradom nagrađena je lingvistička sekcija i rukovodilac sekcije profesorka Milena Petrović.

Trećom nagradom nagrađen je školski časopis Gimnazijalac koji uređuju Milica Rakić, nekadašnja učenica filološkog odeljenja i profesorka Danijela Golubović. Tehnički urednici časopisa su učenica Đurđa Simić III-3 i profesorka Sanja Gnjato, a pored učenika članova novinarske sekcije član redakcije je i profesorka Kruna Glušac,” rekao je Predrag Jevtić, direktor Valjevske gimnazije.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X