април 15, 2024
Valjevo

VREME LOŠIH ĐAKA

Podelite post:

 

 

 

Odbornička grupa SPS-JS u Skupštini grada Valjeva izdala je Saopštenje za javnost. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Opasno je obezvrediti hrabre i istrajne ljude jer se takvi ne povlače i ne odustaju!

Prosto je. Postoje ljudi koji poštuju pravila i zakone i postoje oni koji to ne čine. I jedni i drugi to rade svojom voljom. Razlika je u stepenu svesti, morala, pravičnosti, ljudskosti, i u krajnoj liniji ličnoj ideologiji i načinu razmišljanja.

Svedoci smo ovih dana da je na mesto direktora Medicinske škole u Valjevu postavljena žena nekakvog „visokog“ funkcionera lokalnog SNS-a, bez podrške kolektiva i Školskog odbora, ali na predlog i uz podršku navodno „uticajne“ načelnice Školske uprave Zorice Jocić.

Setimo se da je ta „uticajna“ Zorica Jocić takođe podržala, i kroz komisiju sprovela, nagrađivanje nagradom grada Valjeva lica optuženog za trgovinu ljudima (seksualno iskorišćavanje maloletnog lica u dužem vremenskom periodu), kada se narugala dostojanstvu svakog samosvesnog čoveka u našem gradu. 

Kada bi analizirali dosadašnji rad i delovanje Zorice Jocić, ista nakon pomenutih „rezultata“ bi imala samo da bira između ostavke i razrešenja.

Šta još treba da se desi da bi se stavila tačka na ovu bahatost i osionost državne činovnice zadužene za prosvetu u Valjevu.

Svi smo, očigledno, naivno verovali da je dovoljno u skladu sa propisima prepustiti zaposlenima i struci da izaberu za direktora škole osobu koju oni smatraju da je najbolja. Ali ne, ovde je odlučeno da se kroz politički uticaj čitav proces zauvek oskrnavi i uprlja, i to tako da se više nikada i nigde u Srbiji ne može izvesti drugačije, jer preti da se takva praksa uspostavi.

Zbog podrške i pravdanja izbora lica osumnjičenog za najteža krivična dela za nagradu grada Valjeva, kao i zbog politizacije izbora direktora Medicinske škole u Valjevu zahtevamo od Ministarstva prosvete da hitno čitavu proceduru izbora direktora Medicinske škole u Valjevu poništi i vrati u regularne tokove, kao i da bez odlaganja razreši od dužnosti načelnicu Školske uprave Zoricu Jocić.

Nakon ovakvih odluka ovdašnjih čelnika SNS-a očigledno je da sa njima za građane Valjeva nema nikakvog napretka, te je jedino rešenje njihovo potpuno razvlašćenje u našem gradu.

Vreme je za odgovorne ljude!

Đorđe Pavlović, šef Odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Valjeva“

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X